Πέμπτη 15 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ - ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΑΣ
Νέα αγωνιστικά ραντεβού αύριο

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι σπουδαστές των Δημόσιων ΙΕΚ και των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ενάντια στην υποβάθμιση σπουδών και πτυχίων, για να ανοίξουν οι σχολές με ασφάλεια, να παρθούν μέτρα στήριξης των σπουδαστών.

Αύριο, Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ Αττικής και η Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αττικής προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, η Επιτροπή Σπουδαστών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ καλεί σε συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Σπουδαστές των ΙΕΚ και των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ έκαναν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, ζητώντας συνάντηση με την ηγεσία του. Καθώς αυτό δεν έγινε, επέδωσαν υπόμνημα του ΔΣ του ΣΥΣΔΙΕΚ, στο οποίο εκφράζει τη στήριξή του στα αιτήματα των μαθητών στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ. Σημειώνουν πως μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες για τις σπουδές τους, για προβλήματα που έχουν να κάνουν με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την ανησυχία για το πότε θα ανοίξουν οι σχολές και θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον τα εργαστήρια, τα ζητήματα υποδομών, την πρακτική άσκηση, τις εξετάσεις πιστοποίησης.

Παράλληλα ζητούν κατάργηση του νόμου υποβάθμισης των σπουδών στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, άνοιγμα των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση με ουσιαστική εποπτεία από το υπουργείο, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ