Πέμπτη 15 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Αλληλεγγύη στον αγώνα γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών σε όλη την Ελλάδα

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ είχε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες με αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Θεόδωρο Τσούχλο. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας, και ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενημερώθηκε για τις θέσεις της Ομοσπονδίας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων αλλά και για την αντίθεσή της στην εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, στο νέο σύστημα πρόσβασης και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, για τα οποία η ΟΛΜΕ ζητάει να μην εφαρμοστούν φέτος, όπως επίσης να μη γίνουν και οι προαγωγικές εξετάσεις, καθώς και για μια σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν τους εκπαιδευτικούς και το κίνημά τους.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, μέρα πανελλαδικής δράσης για την Παιδεία, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα σε όλη την Ελλάδα των μαθητών, των γονιών τους, των εκπαιδευτικών, έτσι ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια και να γίνονται συχνά επαναλαμβανόμενα τεστ από τον ΕΟΔΥ, να υπάρξει άμεση αραίωση των τμημάτων, να αποκτήσουν προτεραιότητα οι εμβολιασμοί στους εκπαιδευτικούς των σχολείων.

Και βεβαίως να καταργηθεί εδώ και τώρα η Τράπεζα Θεμάτων. Να μη γίνουν φέτος οι προαγωγικές εξετάσεις στα Γυμνάσια και τα Λύκεια και οπωσδήποτε, για φέτος, να μην ισχύσει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, δήλωσε ότι στόχος της Ομοσπονδίας είναι το ασφαλές άνοιγμα των σχολικών μονάδων, θύμισε ότι η ΟΛΜΕ είχε ζητήσει από τον περασμένο Αύγουστο αραίωση των τμημάτων στους 15 μαθητές, ενώ αναφορικά με τα τεστ είπε ότι η Ομοσπονδία ζητάει τεστ του ΕΟΔΥ κάθε βδομάδα σε κάθε σχολική μονάδα. Πρόσθεσε ότι «το θέμα των εμβολιασμών πρέπει να λήξει σύντομα. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να έχει λήξει ως τις 10 Μαΐου το αργότερο, γιατί αλλιώς δε θα δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας που το θέλουμε ιδιαίτερα στις πανελλαδικές εξετάσεις». Επανέλαβε την ανάγκη οι πανελλαδικές εξετάσεις να μη γίνουν με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής γιατί «αυτό θα οδηγήσει εν μέσω πανδημίας, με μεγάλες εκπαιδευτικές ανισότητες οι οποίες δημιουργήθηκαν εξαιτίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων που υπάρχουν, σε 25.000 - 30.000 να βρεθούν εκτός πανεπιστημίων, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν χιλιάδες κενές θέσεις και θα κινδυνεύουν να κλείσουν και τα περιφερειακά τμήματα». Παράλληλα, ζήτησε να μη γίνουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις και το διάστημα Μάη - Ιούνη να αξιοποιηθεί για μαθήματα και κάλυψη κενών, για προετοιμασία των μαθητών για το νέο σχολικό έτος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ