Πέμπτη 15 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ολοι οι δευτεροετείς των Ιατρικών Σχολών ενώνουν τη φωνή τους!

Με κοινή επιστολή τους ζητούν την επιστροφή τους στα εργαστήρια διά ζώσης

Σχέδιο για να επιστρέψουν στις σχολές τους ζητούν με επιστολή, που συνυπογράφουν όλοι οι δευτεροετείς φοιτητές από τις Ιατρικές Σχολές της χώρας (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Αλεξανδρούπολης, Κρήτης, Πάτρας, Λάρισας).

Στο κοινό τους κείμενο σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Κρίνουμε απαραίτητη τη διάθεση rapid test, self test και τη δρομολόγηση των εμβολιασμών των φοιτητών στις Σχολές Υγείας, με προτεραιότητα βέβαια στα κλινικά έτη. Σας προτρέπουμε σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσετε ώστε να πληθύνουν τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, στις πόλεις όπου κρίνεται απαραίτητο και είναι εφικτό.

Με στόχο την περαιτέρω μείωση του συνωστισμού, προτείνουμε την εφαρμογή του υβριδικού μοντέλου (διαδικτυακά και διά ζώσης ταυτόχρονα), το οποίο εφαρμόστηκε με επιτυχία σε προκλινικά έτη πολλών σχολών (π.χ. Ιατρική Αθηνών και Κρήτης) στην αρχή του χειμερινού εξαμήνου 2020 - 2021. Ιδιαίτερα αισιόδοξες είναι οι πιλοτικές δράσεις διά ζώσης διδασκαλίας που πραγματοποιούνται δοκιμαστικά και με ασφάλεια το τελευταίο διάστημα σε πολλά πανεπιστήμια πανελλαδικά (π.χ. ΕΚΠΑ, Πάντειος, ΑΠΘ). Τα παραπάνω αποδεικνύουν πως η ασφαλής επιστροφή στα εργαστήρια των σχολών μας είναι εφικτή. Στήριξη στον αγώνα διεκδίκησης της επιστροφής μας στις εργαστηριακές ασκήσεις συναντάμε και από τους καθηγητές μας, καθώς αναγνωρίζουν τη σημασία των εργαστηρίων στην πολυεπίπεδη εκπαίδευσή μας, όπως ανακοίνωσε και η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ στην πρόσφατη συνεδρίασή της (30/3/2021)».

Οι φοιτητές προτείνουν με την επανέναρξή τους τα εργαστήρια να έχουν συμπτυγμένη και επαναληπτική μορφή για να καλυφθούν οι απώλειες που έχουν δημιουργηθεί, ζητούν ακόμα ταχύτερη παράδοση των συγγραμμάτων του τρέχοντος εξαμήνου και καταλήγουν ζητώντας «την κατάρτιση σχεδίου που θα αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της διά ζώσης διδασκαλίας στα προκλινικά μαθήματα, ώστε να μην αναβάλλεται επ' αόριστον η εκπαίδευσή μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ