Πέμπτη 15 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Στην «ατομική ευθύνη» των συνταξιούχων και ο εμβολιασμός

Απάντηση στις παραινέσεις του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, που διατυπώθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση με την Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας (ΑΓΣΣΕ), για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων, δίνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις. Στο σχόλιό τους αφού υπογραμμίζουν πως η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ), που εκπροσωπεί το σύνολο των συνταξιούχων, δεν κλήθηκε στη συνάντηση, στην οποία μάλιστα από την ΑΓΣΣΕ δεν τέθηκε στον πρωθυπουργό κανένα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, «παρά μόνο ευχές και φιλοφρονήσεις», για το ζήτημα του εμβολιασμού σημειώνουν:

«Η ΣΕΑ εδώ και μεγάλο διάστημα, εν μέσω της πανδημίας, δεν σταμάτησε ούτε στιγμή με κάθε πρόσφορο τρόπο να ενημερώνει σταθερά τους συνταξιούχους (κόντρα στις συνωμοσιολογικές θεωρίες) για την αξία του άμεσου εμβολιασμού τους.

Ωστόσο το πρόβλημα του εμβολιασμού των συνταξιούχων δεν βρίσκεται στην άρνησή τους, αλλά στα προβλήματα που συναντούν για να εμβολιαστούν και η ευθύνη γι' αυτό βρίσκεται στα εμπόδια που συναντούν από την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική...».

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Τρεις μήνες μετά από τον συμβολικό εμβολιασμό σας, πολλοί από εμάς δεν έχουμε ακόμη εμβολιαστεί και αυτό όχι γιατί αρνούμαστε αλλά γιατί δεν υπάρχει επάρκεια εμβολίων.

Παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα δημιουργηθούν ειδικά συνεργεία για τη μεταφορά των υπερήλικων που έχουν ανάγκη εμβολιασμού και δεν μπορούν να μετακινηθούν, ούτε έχουν βοήθεια να μεταβούν για το σκοπό αυτό σε εμβολιαστικά κέντρα, αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Οι υπερήλικες συνταξιούχοι που ανήκουν στις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού επίσης αντιμετωπίζουν τέτοιου χαρακτήρα προβλήματα.

Το πρόβλημα που ακόμη ένα μεγάλο μέρος των συνταξιούχων μένουν δίχως εμβολιασμό δεν είναι δική τους ευθύνη (ατομική ευθύνη), αλλά ευθύνη της κυβέρνησης που δεν έχει λύσει αυτά τα προβλήματα. Αυτό γίνεται γιατί οι πολιτικές που ακολουθούνται τόσο για την Υγεία όσο και τα εμβόλια, δεν έχουν κριτήριο τις ανάγκες του λαού και των συνταξιούχων, αλλά καθορίζονται από τις ανάγκες της κερδοφορίας των πολυεθνικών του Φαρμάκου και τα κέρδη των ιδιωτών της Υγείας που έχουν κάνει την υγεία επικερδές εμπόρευμα και το φάρμακο, για τις ανάγκες του λαού και των συνταξιούχων, φαρμάκι».

Τέλος, σημειώνοντας πως η ζωή των συνταξιούχων «δεν εξαρτάται μόνο από τα εμβόλια αλλά από τα συνολικά προβλήματα της Υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, το ύψος των συντάξιμων αποδοχών κ.ά., που όλα αυτά τα χρόνια έχουν κατακρεουργηθεί», κάνουν καθαρό πως θα συνεχίζουν τους αγώνες τους με πρώτο αγωνιστικό σταθμό την παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 20 Απρίλη στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10 π.μ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org