Πέμπτη 15 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
Στις 20 Απρίλη ξανά στους δρόμους

Με νέες κινητοποιήσεις την Τρίτη 20 Απρίλη συνεχίζουν οι εργαζόμενοι σε Τουρισμό - Επισιτισμό και τα σωματεία τους τον αγώνα για να επιστρέψουν όλοι στη δουλειά, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, με μέτρα προστασίας της υγείας τους. Μετά τις συγκεντρώσεις, παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες που οργάνωσαν σε μια σειρά από περιοχές της χώρας στις 9 Απρίλη, τα σωματεία σχεδιάζουν τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες με επόμενο σταθμό τη μέρα πανελλαδικής κινητοποίησης για τον κλάδο που έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία (ΠΟΕΕΤ). Παράλληλα, προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην απεργία της Πρωτομαγιάς.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής καλεί σε κινητοποίηση την Τρίτη 20 Απρίλη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. Αύριο, Παρασκευή 16 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., οργανώνει διαδικτυακή σύσκεψη σωματείων της Αττικής με θέμα την προετοιμασία της κινητοποίησης στις 20 Απρίλη και της απεργίας της Πρωτομαγιάς.

Σε συγκέντρωση στις 20 Απρίλη, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στον Επισιτισμό Χανίων.

Χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις Εστίασης βρίσκονται εδώ και έναν χρόνο στον «αέρα», με το εισόδημά τους να έχει συρρικνωθεί σε δραματικό βαθμό, είτε από την αναστολή των συμβάσεών τους είτε από την ανεργία. Δεν είναι λίγοι αυτοί που βρέθηκαν χωρίς δουλειά και παράλληλα χωρίς κανένα εισόδημα, αφού αποκλείστηκαν ακόμα και από τα στοιχειώδη και ανεπαρκή μέτρα. Σήμερα, η αντίστροφη μέτρηση που έχουν ξεκινήσει κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες για το «άνοιγμα» της τουριστικής σεζόν σηματοδοτεί νέα επίθεση στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Ετσι, πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι καταγγελίες εποχικών εργαζομένων που «ενημερώνονται» από την εργοδοσία πως δεν θα επιστρέψουν στη δουλειά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ