Πέμπτη 15 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
24ωρη πανελλαδική απεργία στα καράβια για τις 6 Μάη

Στην προετοιμασία 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 6 Μάη σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και τα λιμάνια της χώρας ρίχνονται και οι ναυτεργάτες. Χτες τα 13 ναυτεργατικά σωματεία στο πλαίσιο σύσκεψης αποφάσισαν ομόφωνα να ανταποκριθούν στο κάλεσμα που απευθύνουν μια σειρά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα να αποτελέσει η 6η Μάη μέρα ταξικού αγωνιστικού γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στη βάση αυτής της απόφασης, από σήμερα ξεκινούν συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των 13 σωματείων για την κήρυξη της 24ωρης απεργίας.

Της χτεσινής σύσκεψης είχε επίσης προηγηθεί η συνεδρίαση της διοίκησης της ΠΕΜΕΝ, που κάλεσε σε 24ωρη απεργία για την Πρωτομαγιά στις 6 Μάη, με παρακαταθήκη την πρόσφατη 3ήμερη απεργιακή μάχη. Η ΠΕΜΕΝ προετοιμάζει εκδηλώσεις και περιοδείες στα καράβια, για να τιμήσει την 1η Μάη. Παράλληλα, καλεί σε ετοιμότητα για νέο απεργιακό αγώνα «αν τολμήσει να φέρει η κυβέρνηση το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, να απαντήσουμε με απεργιακό αγώνα».

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν τα 13 ναυτεργατικά σωματεία αναδεικνύουν μεταξύ άλλων ότι «η πάλη των ίδιων των εργαζομένων και των συνδικάτων τους μπορεί να βάλει φραγμό, αλλά και να ανατρέψει τους σχεδιασμούς» της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, που ετοιμάζονται να φέρουν νόμο για το «συντριπτικό χτύπημα στις κατακτήσεις», όπως είναι το 8ωρο, το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Από τα σωματεία επισημαίνεται ότι στη σύσκεψη συμφωνήθηκε παράλληλα «η καταγγελία των ΣΣΕ και η απαίτησή μας για άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με σκοπό την ανανέωσή τους σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, διεκδικώντας λύσεις στα δίκαια και ώριμα αιτήματά μας, αλλά και δυναμικές παρεμβάσεις στα πλοία που εντοπίζεται παραβίαση των ναυτεργατικών δικαιωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ