Παρασκευή 9 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ
Απαιτεί την απελευθέρωση Παραγουανών αγωνιστών φοιτητών

Την άμεση απελευθέρωση 3 αγωνιστών φοιτητών στην Παραγουάη ζητούν η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ) και οι οργανώσεις - μέλη της σε Λατινική Αμερική και Καραϊβική.

Οι Βίβιαν Χένες, Πέδρο Αρέκο και Λουίς Τρινιδάδ έχουν συλληφθεί και προφυλακιστεί από τις 30/3 για την πρωτοπόρα δράση τους στις λαϊκές διαδηλώσεις που εξελίσσονται εδώ και ένα μήνα ενάντια στην κυβέρνηση για την αντιλαϊκή πολιτικής της και την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας. Οι αρχές κατηγορούν τους φοιτητές για εμπρησμό γραφείων του κυβερνώντος κόμματος, που έγινε από προβοκατόρικους μηχανισμούς. Εντάλματα σύλληψης έχουν βγει για δύο ακόμα φοιτητές. Οπως έγινε γνωστό, η Βιβιάν Χένες ανακοίνωσε ότι αν δεν αφεθούν σύντομα ελεύθεροι οι φοιτητές, θα ξεκινήσει απεργία πείνας.

Η ΠΟΔΝ καταδικάζει «τις αυταρχικές ενέργειες και τις δόλιες πρακτικές της κυβέρνησης της Παραγουάης» και απαιτεί «την άμεση απελευθέρωση των φοιτητών και τον τερματισμό της ποινικοποίησης της κοινωνικής διαμαρτυρίας».

Την αλληλεγγύη της στους νέους και την απαίτηση για άμεση απελευθέρωσή τους εκφράζει και η Κομμουνιστική Νεολαία Παραγουάης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ