Τετάρτη 23 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Σύσσωμοι στην κινητοποίηση

Από την κινητοποίηση των αγροτών το Νοέμβρη στα Μάλγαρα
Από την κινητοποίηση των αγροτών το Νοέμβρη στα Μάλγαρα
Ενημερωτικές συσκέψεις και περιοδείες των μελών των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα άρχισαν στους νομούς της Μακεδονίας και Θράκης με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και την ενημέρωση των αγροτών για το συλλαλητήριο της 28ης Γενάρη. Οπως δηλώνουν οι αγρότες συνδικαλιστές που επισκέπτονται τα χωριά, παντού οι παραγωγοί εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τον εμπαιγμό τους από την κυβέρνηση -όπως αποδεικνύει γενικά η στάση της στο πρόβλημα του βαμβακιού- ενώ αγρότες και κτηνοτρόφοι δηλώνουν ότι από το Σάββατο βγαίνουν με τα μηχανήματά τους στις πλατείες των χωριών.

Ηδη από τη Δευτέρα το μεσημέρι οι αγρότες της Χαλκιδικής έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους κατά μήκος της οδού Μουδανιών - Κασσανδρείας, στους κόμβους προς τα χωριά Ν. Φώκια, Αφυτος και Κασσανδρεία.

Οι αγρότες του Κιλκίς θα συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους τη Δευτέρα 28 Γενάρη στον κόμβο Πολυκάστρου στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων. Την απόφαση αυτή πήραν οι εκπρόσωποι των αγροτών του νομού το Σάββατο, μετά από πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα αγροτών Παιονίας, Πολυκάστρου, Κιλκίς. Από χτες μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής άρχισαν ενημερωτικές περιοδείες σε χωριά της περιοχής Παιονίας, όπου έχουν συναντήσεις με συνεταιριστές, μέλη αγροτικών συλλόγων και αγροτοκτηνοτρόφους.

Με ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Εβρου καλεί τους αγρότες των νομών να συμμετάσχουν μαζικά στα δύο συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται τη Δευτέρα 28 Γενάρη. Στο Βόρειο Εβρο το παναγροτικό συλλαλητήριο γίνεται στην Ορεστιάδα και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι με τα τρακτέρ τους θα μεταβούν στη νότια είσοδο της πόλης, ενώ στο νότιο τμήμα του νομού ο αγώνας αρχίζει με συγκέντρωση όλων των αγροτικών μηχανημάτων στον κόμβο του Προβατώνα.

«Για άλλη μια φορά οι αγρότες της χώρας μας, αναγκάζονται να βγουν στους δρόμους, για να αντισταθούν στην παραπέρα μείωση του εισοδήματός τους, που επιβάλλεται από την αντιαγροτική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στα πλαίσια της «Αντζέντας 2000» που αποφάσισαν οι αρχηγοί των κρατών της Ε.Ε πριν ένα χρόνο, αναθεωρούνται οι Κοινές Αγροτικές Πολιτικές όπως στο βαμβάκι, στον καπνό, στα σιτηρά, καλαμπόκι, ζάχαρη κλπ. προς το χειρότερο. Σα δικαιολογία χρησιμοποιούν τις χαμηλές διεθνείς τιμές, κρύβοντας ότι αυτές διαμορφώνονται από τις επιδοτήσεις που δίνουν άλλες χώρες, όπως π.χ. οι ΗΠΑ», τονίζεται στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ