Τετάρτη 23 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΧΑΝΙΑ
Από αύριο στους δρόμους

Αύριο το πρώτο συλλαλητήριο. Μαζί με όλους τους αγρότες και τη Δευτέρα

Αύριο ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στα Χανιά με συλλαλητήριο στην πλατεία Αγοράς στις 10 το πρωί. Συμμετέχουν η Παγχανιώτικη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, ενώ θα γίνουν δύο προσυγκεντρώσεις, μία στο Καλάμι στην Εθνική Οδό και η άλλη στη γέφυρα του Ταυρονίτη της παλαιάς Εθνικής.

Παράλληλα, η Παγχανιώτικη Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε την πραγματοποίηση νέου συλλαλητηρίου και τη Δευτέρα 28 του Γενάρη. Σε ανακοίνωσή της καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του νομού να πάρουν μαζικά μέρος μαζί με τους αγρότες όλης της χώρας. Το αγωνιστικό ραντεβού θα δοθεί στη διασταύρωση της Εθνικής για Μεγάλα Χωράφια στις 11 το πρωί.

Στην ανακοίνωση, κάλεσμα και για τα συλλαλητήρια, η Παγχανιώτικη Επιτροπή τονίζει πως κυβέρνηση και ΕΕ μεθοδευμένα και σχεδιασμένα προχωρούν στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, μην αφήνοντας άλλο δρόμο στους αγρότες, πέραν αυτού του συντονισμένου και μαζικού αγώνα. Επίσης, καταγγέλλει τη στάση της Ομοσπονδίας, που προσπαθεί να «βγάλει την ουρά της απ' έξω», εμμένοντας σε επιμέρους ζητήματα, χωρίς να αντιπαλεύει την ουσία των προβλημάτων, που απορρέουν από την εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική.

«Ολο αυτό το διάστημα η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας - τονίζεται στο κάλεσμα - ούτε είδε ούτε άκουσε τίποτα για τα προβλήματά μας. Ξαφνικά θυμήθηκαν τους αγρότες και τα προβλήματά τους. Εμείς τους προτείναμε παρ' όλα αυτά να αποδεχτούν το πλαίσιο με τα πραγματικά αιτήματα των αγροτών και να προχωρήσουμε σε κινητοποίηση στις 28 του μήνα μαζί με όλους τους αγρότες της Ελλάδας για να πιάσει τόπο και ο αγώνας μας. Κάτω όμως από την άμεση καθοδήγηση του νόθου προέδρου της ΓΕΣΑΣΕ, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας για μια ακόμη φορά πεισματικά αρνήθηκε. Οι αγρότες του νομού μας καμιά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να τους έχουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ