Πέμπτη 1 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξανανοίγει ο φάκελος της «Μαρφίν»

Εντεκα χρόνια μετά η Εισαγγελία ανοίγει ξανά τον φάκελο του εμπρησμού της «Μαρφίν» επί της Σταδίου στις 5/5/2010, επικαλούμενη νέα στοιχεία που σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση προσκομίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, από την Εισαγγελία διατάχθηκε προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση. Η διερεύνηση ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Να υπενθυμίσουμε ότι τότε έχασαν τη ζωή τους 3 τραπεζοϋπάλληλοι και κινδύνευσε η ζωή άλλων 23 από την προβοκατόρικη δολοφονική δράση μηχανισμών στο κέντρο της Αθήνας, σε μια μέρα πανεργατικής απεργίας ενάντια στα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα.

Για τον εμπρησμό προσήχθησαν άτομα ύποπτα ένα χρόνο μετά το γεγονός, ενώ κατηγορίες απαγγέλθηκαν δύο χρόνια μετά. Η δίκη ξεκίνησε μετά από 6,5 χρόνια και σειρά αναβολών. Στο εδώλιο κάθισαν δύο 34χρονοι, ο ένας για τον εμπρησμό της τράπεζας και ο άλλος για την επίθεση στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», οι οποίοι αθωώθηκαν ομόφωνα, αφού δεν προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Επιπρόσθετα να σημειωθεί ότι κλίμα τρομοκρατίας από τη διοίκηση της τράπεζας, για να μην απεργήσουν, είχαν καταγγείλει στο δικαστήριο (στη δίκη των στελεχών της τράπεζας) οι εργαζόμενοι που κινδύνευσε η ζωή τους. Από τις καταθέσεις των εργαζομένων που έζησαν τις τραγικές στιγμές της πυρκαγιάς αποκαλύφθηκαν τεράστιες ελλείψεις σε μέσα προστασίας, όπως ανυπαρξία εξόδου κινδύνου και πυροσβεστικών μέσων, μη εκπαίδευση του προσωπικού για αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ