Τρίτη 30 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
Νέος πρόεδρος ο Θ. Ζαγοράκης

Αγγίζοντας το απόλυτο στις ψήφους ο Θοδωρής Ζαγοράκης, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής με καριέρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ομάδες του εξωτερικού, εξελέγη νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη θέση του Βαγγέλη Γραμμένου. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα το 2004, ως μοναδικός υποψήφιος, απέσπασε τις ψήφους 66 τοπικών Ποδοσφαιρικών Ενώσεων από τις συνολικά 68 που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, ενώ δεν ψήφισε η ΕΠΣ Σάμου.

Σημειωτέον, πριν από την έναρξη της αρχαιρεσίας απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Κωνσταντίνος Νίκας, εκφράζοντας τη στήριξή του στον Θ. Ζαγοράκη. Η υποψηφιότητα του νέου προέδρου ουσιαστικά ήταν επιλογή των ισχυρών του ελληνικού ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, στις κόντρες αντίπαλων συμμαχιών στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου που προηγήθηκαν των εκλογών.

Αντίθετα, στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν εξελέγη κανένας από τους υπόλοιπους διεθνείς της Εθνικής του 2004 που έθεσαν υποψηφιότητα, αφού οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Αγγελος Χαριστέας και Παντελής Καφές δεν συγκέντρωσαν τον απαραίτητο αριθμό ψήφο που απαιτούνταν, ενώ ο Γιούρκας Σεϊταρίδης είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του λίγο πριν από τη διαδικασία.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org