Τρίτη 30 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Απάντηση των σωματείων στα σχέδια της κυβέρνησης

Στο κενό δείχνουν να πέφτουν τα σχέδια της κυβέρνησης για έλεγχο του αθλητικού κόσμου μέσω της πολύπλευρης παρέμβασης που επιχειρήθηκε τους προηγούμενους μήνες, με αφορμή τις αρχαιρεσίες στις Αθλητικές Ομοσπονδίες.

Σε αρκετές από αυτές, που το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησαν τις εκλογικές τους διαδικασίες, τα σωματεία με την ψήφο τους έδωσαν τη δική τους απάντηση στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, που περιλάμβαναν αποκλεισμό δεκάδων σωματείων από τις διαδικασίες με πρόσχημα την εγγραφή στον Αθλητικό Μητρώο, καθώς και την προώθηση συγκεκριμένων συνδυασμών ή μεμονωμένων υποψηφίων.

Ιστιοπλοΐα: Επικεφαλής η Νίκη Αναστασίου

Η μέχρι πρότινος γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας και επικεφαλής της «Κίνησης Φίλων Ιστιοπλοΐας», Νίκη Αναστασίου, είναι η νέα πρόεδρος της Ομοσπονδίας μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες. Είναι η πρώτη φορά που γυναίκα αναλαμβάνει πρόεδρος στην ιστορία της Ομοσπονδίας. Στην ψηφοφορία η Ν. Αναστασίου πήρε 57 ψήφους, έναντι 26 του Γιάννη Παπαδημητρίου και 25 του Λάζαρου Τσαλίκη. Το ποσοστό εκλογής της νέας προέδρου άγγιξε το 58% στα 108 σωματεία που συμμετείχαν στις εκλογές. Εκπρόσωπος της ΕΙΟ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξελέγη ο Σ. Χανδακάς και αναπληρωματικός ο Κ. Χατζηκωνσταντίνου. Η θητεία της νέας διοίκησης θα έχει χρονική διάρκεια περίπου 3,5 ετών.

Ξιφασκία: Πρωτιά για τον Γ. Λιγνό

Ο Γιάννης Λιγνός είναι ο νέος πρόεδρος στην Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας, διαδεχόμενος τον Μανώλη Κατσιαδάκη, που με τη σειρά του εξελέγη εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ. Στις πρόσφατες εκλογές ο Γ. Λιγνός έλαβε 26 ψήφους, η Μαρινέττα Γούναρη - Χατζησαράντου ακολούθησε με 11, ενώ η υποψηφιότητα του Γιάννη Μανομενίδη δεν έλαβε ψήφο. Στη θέση του γραμματέα της Ομοσπονδίας εξελέγη ο Ανέστης Κωστίδης, πρόεδρος του αθλητικού σωματείου ξιφασκίας ΑΞΙΑ. Με δήλωσή του ο ίδιος αναφέρθηκε στις σημερινές δύσκολες συνθήκες του αθλητισμού, που έχει πάψει να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και έχει μετατραπεί σε προϊόν προς ιδιωτική εκμετάλλευση, καθώς και στο συνεχές πετσόκομμα των αθλητικών επιχορηγήσεων. Παράλληλα αναφέρθηκε στους στόχους της νέας διοίκησης στην ξιφασκία, εστιάζοντας στην ανάπτυξη του αθλήματος ως κοινωνικού αγαθού πανελλαδικά και σε όλες τις κατηγορίες, καθώς και στις πρωτοβουλίες για την αύξηση της χρηματοδότησης.

Γυμναστική: Τα ηνία στον Θ. Σταθόπουλο

Με νίκη του Θανάση Σταθόπουλου, που αναδείχθηκε νέος πρόεδρος, ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία. Αντικαθιστά έτσι τον Θανάση Βασιλειάδη, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος για 14 χρόνια. Οι εκλογές έγιναν με τη συμμετοχή 93 σωματείων - μελών με δικαίωμα ψήφου και άλλων 16 χωρίς δικαίωμα ψήφου. Παρά τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν στη λειτουργία της πλατφόρμας «Ζευς», τελικά όλα τα σωματεία με δικαίωμα ψήφου μπόρεσαν να ασκήσουν το δικαίωμα αυτό εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί από την Εφορευτική Επιτροπή. Ο Θ. Σταθόπουλος εξελέγη συγκεντρώνοντας 36 ψήφους, έναντι 30 ψήφων του Νίκου Προβιά και 27 ψήφων του Χρήστου Ψαθά.

ΚΟΕ: Νέος πρόεδρος ο Κ. Γιαννόπουλος

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, μετά τις εκλογές που έγιναν χτες. Ο πρώην διεθνής πολίστας επικράτησε του πρώην κολυμβητή των επιτυχιών στην ανοιχτή θάλασσα, Σπύρου Γιανιώτη. Ο νέος πρόεδρος συγκέντρωσε 111 ψήφους σε σύνολο 202 σωματείων, ενώ ο Σπ. Γιαννιώτης με το «Νέο Κύμα» 91. Για τη θέση στην ΕΟΚ εξελέγη ο Νίκος Ξυλούρης με 103 ψήφους, έναντι 96 του πρώην προέδρου της ΚΟΕ της Δ. Διαθεόπουλο.

Ποδηλασία: Στο τιμόνι ο Β. Διαμαντόπουλος

Στο τιμόνι της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας βρέθηκε ο γραμματέας του Ποδηλατικού Ομίλου Πάτρας, Βασίλης Διαμαντόπουλος, που επικράτησε του Παναγιώτη Πριστούρη στις εκλογές της ΕΟΠ. Ο νικητής έλαβε 26 ψήφους, έναντι 17 που πήρε ο αντίπαλός του.

Κωπηλασία: Νίκη για τον Γ. Βράμπα

Με τη συμμετοχή 29 σωματείων ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στην Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία. Σε αυτές το χρίσμα του προέδρου πήρε ο Γιάννης Βράμπας, που συγκέντρωσε 21 ψήφους έναντι 8 του αντιπάλου του, Βασίλη Λυκομήτρου.

Χάντμπολ: Επανεκλογή του Κ. Γκάντη

Ο Κώστας Γκάντης επανεξελέγη πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χάντμπολ. Ως μοναδικός υποψήφιος για τη θέση στις πρόσφατες διαδικασίες, έλαβε 62 ψήφους σε σύνολο 72 σωματείων που συμμετείχαν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ