Παρασκευή 19 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Πάνδημες συνARTήσεις 2»

Αρχισε η εικαστική έκθεση στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου»

Αρχισε τη λειτουργία της χτες στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη η έκθεση εικαστικών έργων της καλλιτεχνικής ομάδας «FireArt», με τίτλο «Πάνδημες συνARTήσεις 2». Η έκθεση που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», θα διαρκέσει έως τις 30 Απρίλη. Παράλληλα, μέχρι τότε θα συνεχιστεί και η αντίστοιχη έκθεση στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ που ξεκίνησε στις αρχές Φλεβάρη.

Τα έργα που παρουσιάζονται είναι ποικίλων μορφών έκφρασης (ζωγραφική, σχέδιο, ψηφιακή εικόνα, γλυπτική) και έχουν ως αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της πανδημίας και τον τιτάνιο αγώνα του προσωπικού των νοσοκομείων να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της περίθαλψης των ασθενών μέσα σε συνθήκες υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Στην έκθεση που φιλοξενείται στην Παθολογική κλινική του «Γ. Παπανικολάου», συμμετέχουν με έργα τους οι καλλιτέχνες: Αναστασία Καλτσή, Γιώργος Κιτσούκης, Χρύσα Κοφίνα, Νεφέλη Κυριάκου, Χαράλαμπος Τουμπέκης, Νάσος Χαλκίδης.



Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ