Παρασκευή 19 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Να δοθεί η δυνατότητα αυτοψίας στην Ακρόπολη

Με ανοιχτή επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ζητά να πραγματοποιήσει αυτοψία στην Ακρόπολη, προκειμένου να διαμορφώσει άποψη τόσο για τις ίδιες τις εργασίες των έργων προσβασιμότητας, όσο και για τα όσα επικριτικά λέγονται για αυτές στον δημόσιο διάλογο.

Μάλιστα ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι «η αυτοψία, αν και είχε προγραμματιστεί για τις 13/12/2020, κατόπιν άδειας της Εφορείας Πόλης Αθηνών, ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, με παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Εκτοτε, παρά τα συνεχή, προφορικά και γραπτά αιτήματα, δεν έχει επιτραπεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΑ να επισκεφτεί την Ακρόπολη», προσθέτοντας ότι όταν ζήτησε προφορική ενημέρωση από την αρμόδια Εφορεία η προϊσταμένη τον παρέπεμψε στο υπουργείο.

Μετά από αυτά ο Σύλλογος ρωτά την ηγεσία του υπουργείου «τι ακριβώς ανησυχείτε ότι θα δούμε στην Ακρόπολη;», διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό του από αυτή και επισημαίνει ότι θεωρεί «απαραίτητο να επιτραπεί όχι μόνο στο ΔΣ του ΣΕΑ, αλλά και σε άλλους ειδικούς επιστήμονες να επισκεφτούν τον χώρο της Ακρόπολης», σχετικά με τις εργασίες που έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις του επιστημονικού κόσμου.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org