Παρασκευή 19 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ
Ζητούν το πόρισμα του ελέγχου στην ΕΥΕΔ

Με ανοιχτή επιστολή τους προς το υπουργείο Πολιτισμού, 146 Ελληνες δημιουργοί ζητούν πρόσβαση στο πόρισμα ελέγχου της «Ernst & Young» στην κρατική Ειδική Υπηρεσία Εκτακτης Διαχείρισης (ΕΥΕΔ), η οποία διαχειρίστηκε τα περιουσιακά δικαιώματα στα έργα τους.

Οι δημιουργοί, ανάμεσά τους πολλοί καταξιωμένοι καλλιτέχνες, σημειώνουν ότι «παρά τα διαρκή αιτήματά μας προς τους αρμόδιους φορείς, μέχρι σήμερα δεν έχουν έρθει στο φως τα ευρήματα του ελέγχου που αφορούν τη διαχείριση των δικαιωμάτων μας. Αυτό δημιουργεί ένα κακό προηγούμενο, δεδομένου ότι τα ευρήματα του ελέγχου της ΑΕΠΙ δημοσιοποιήθηκαν, αν και επρόκειτο για ιδιωτικό φορέα, ενώ τα ευρήματα της κρατικής ΕΥΕΔ/ΟΠΙ παραμένουν στο σκοτάδι».

Ζητούν διαφάνεια επισημαίνοντας ότι «η κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα βιοποριστικά μας μέσα δεν αφήνει πια κανένα περιθώριο για επανάληψη άσκοπων και εγκληματικών πειραματισμών στις πλάτες μας». Και προσθέτουν ότι «θέλουμε να γνωρίζουμε πώς έγινε η διαχείριση των δικαιωμάτων μας, για να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη, με τους ίδιους ανθρώπους, για άλλη μια φορά».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org