Παρασκευή 5 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Πολύμορφες δράσεις με αιτήματα για την επιβίωσή τους

Με πολύμορφες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά και στη Λάρισα, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι δίνουν συνέχεια στις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης.

Στα Χανιά, δεκάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, του Κτηνοτροφικού και Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής, πραγματοποιώντας μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρόμενοι για τους δασικούς χάρτες. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν αρχικά στον κόμβο των Μουρνιών και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην πόλη και στην Περιφέρεια, όπου πραγματοποίησαν παρέμβαση στον υφυπουργό Περιβάλλοντος μέσω τηλεδιάσκεψης.

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μανούσος Σταυριανουδάκης, μεταξύ άλλων μίλησε για το νέο χαράτσωμα που δέχονται από την κυβέρνηση: «Μας ζητάνε να αποδείξουμε σε διάστημα τριών μηνών ότι τα χωράφια μας μας ανήκουν και δεν είναι καταπατημένες δασικές εκτάσεις και αν δεν έχουμε τα χρήματα να προχωρήσουμε τη διαδικασία κινδυνεύουμε να τα χάσουμε», σημείωσε, αναδεικνύοντας ότι οι δασικοί χάρτες και γενικότερα η δασική πολιτική δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως εργαλείο ομηρίας των λαϊκών στρωμάτων και επιτάχυνσης των κερδοφόρων επενδυτικών σχεδίων των ομίλων.

Διαμαρτυρία στον ΕΛΓΑ στη Λάρισα

Αντιπροσωπεία των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και Μαγνησίας αλλά και των Αγροτικών Συλλόγων του δήμου Τυρνάβου πραγματοποίησε χτες παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ στη Λάρισα, για τα θέματα των καταστροφών στην παραγωγή και των αποζημιώσεων, αναδεικνύοντας την ανάγκη να αλλάξει ο κανονισμός του ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές από τον παγετό στις 17 Φλεβάρη, οι αγρότες ακόμη περιμένουν να πάρουν τις αποζημιώσεις από το Μάρτη του 2020! Ταυτόχρονα, όπως τους δήλωσε ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ, οι εκτιμήσεις για τις πρόσφατες ζημιές δεν έχουν βγει ακόμη, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν και αυτές οι αποζημιώσεις και ενώ η καλλιεργητική περίοδος έχει ξεκινήσει και τα έξοδα «τρέχουν».

Στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες λόγω των καθυστερήσεων στις αποζημιώσεις αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Στέλιος Τσικριτσής, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, μεταφέροντας τα δίκαια αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ