Παρασκευή 5 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ
Μεγάλη κινητοποίηση διεκδίκησης μέτρων στήριξης

Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλούν τον κλάδο οι Επιτροπές Αγώνα

Μαζικά και δυναμικά, για δεύτερη φορά μέσα σε μια βδομάδα, διαδήλωσαν χτες οι ιδιοκτήτες ταξί μαζί με τα οχήματά τους έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξής τους. Δυναμικό ήταν το μπλοκ των Επιτροπών Αγώνα στα Ταξί, ενώ και η χτεσινή κινητοποίηση ήταν αποτέλεσμα της δικής τους επίμονης παρέμβασης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Οι Επιτροπές Αγώνα στα Ταξί κατήγγειλαν τον αποκλεισμό τους από τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, με ευθύνη της πλειοψηφούσας παράταξης ΔΑΚΜΜΕ - ΝΔ στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών (ΠΟΕΙΑΤΑ). Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών εμφανίστηκε αρνητικό στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Οι ιδιοκτήτες ταξί είχαν φτάσει στο υπουργείο Οικονομικών με μαζική αυτοκινητοπομπή, που ξεκίνησε νωρίτερα από την Λ. Καβάλας και Σπ. Πάτση όπου συγκεντρώθηκαν. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ιδιοκτήτες ταξί με τα οχήματά τους από Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κόρινθο, Αγρίνιο, Χαλκίδα και αλλού.

Με ανακοίνωσή τους, οι Επιτροπές Αγώνα στα Ταξί χαιρετίζουν τη μεγάλη συμμετοχή στην κινητοποίηση, γεγονός που όπως επισημαίνουν καταδεικνύει τις διαθέσεις για συνέχιση του αγώνα, καθώς και ότι ο κλάδος αγκαλιάζει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες με άξονα το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων για μέτρα στήριξης. Παράλληλα, τονίζουν ότι η πλειοψηφία στη διοίκηση της ΠΟΕΙΑΤΑ (ΔΑΚΜΜΕ - ΝΔ) επιχειρεί να ρίξει στα μαλακά την πολιτική της κυβέρνησης, άσχετα αν απ' αυτήν την πολιτική υποφέρουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ταξί σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, απευθύνουν κάλεσμα να προκηρυχτεί άμεσα απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου με συγκεντρώσεις και πορείες με τα αυτοκίνητα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Τέλος, καλούν τη βάση του κλάδου σε αγωνιστική ετοιμότητα και συσπείρωση με τις Επιτροπές Αγώνα, για να διεκδικήσουν την άμεση ένταξη όλων των ταξιτζήδων στο επίδομα ειδικού σκοπού 1.000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων, διαγραφή τμήματος των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες, η επιστρεπτέα προκαταβολή να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ, απαλλαγή από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα έκτακτα μέτρα, αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ