Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Εγκαταλείπεται στο όνομα της Εγνατίας

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου

Εγκαταλείπει ουσιαστικά η κυβέρνηση την κατασκευή της περιμετρικής οδού Καβάλας, παρά τα όσα έλεγε παλιότερα το κυβερνών κόμμα, ισχυριζόμενη παράλληλα ότι η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης θα επιτευχθεί από σχετικό τμήμα της Εγνατίας Οδού.

Το θέμα της περιμετρικής οδού Καβάλας έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Παναγιώτου και ο Κ. Λαλιώτης παραδέχτηκε ότι από το 1993 η περιμετρική οδός διαγράφτηκε από τη χρηματοδότηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, με το σκεπτικό ότι προωθείται η Εγνατία Οδός της οποίας ένα τμήμα είναι η παράκαμψη της Καβάλας. Κατά τον υπουργό η παράκαμψη που προβλέπεται στην Εγνατία έχει μήκος 30 χιλιόμετρα και θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του 2000.

Τους ισχυρισμούς του υπουργού ανέτρεψε με την παρέμβασή του ο Σ. Παναγιώτου, τονίζοντας ότι άλλο πράγμα η περιμετρική οδός της Καβάλας, που ζητούσε και το ΠΑΣΟΚ παλιότερα και άλλο η παράκαμψη που προβλέπεται από την Εγνατία.

Η τελευταία, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, περνάει πίσω από την Καβάλα, πίσω από τα βουνά, ενώ η περιμετρική οδός εξυπηρετεί τελείως διαφορετικές ανάγκες και πρόσθεσε: "Είπατε ότι η Εγνατία είναι διευρωπαϊκός δρόμος και εξυπηρετεί τις διεθνείς μεταφορές. Ομως η περιμετρική οδός εξυπηρετεί την επικοινωνία και την κυκλοφορία και συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των λαϊκών κυρίως συνοικιών. Δε δεσμεύεστε ότι θα προχωρήσετε τη στιγμή που γι' αυτό το τμήμα έχετε δαπανήσει πολλά χρήματα περίπου 600 δισ.. δρχ".

Στη δευτερολογία του ο υπουργός παραδέχτηκε ότι όλοι οι πόροι έχουν διοχετευτεί στην Εγνατία Οδό, ενώ αντί ουσιαστικής απάντησης επιτέθηκε στον κόσμο που διαμαρτύρεται, λέγοντας ότι τους βγάζει το ΚΚΕ στους δρόμους για να κάνει "παιχνίδι πολιτικό, εκλογικό και πελατειακό"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ