Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανακοινώθηκαν για τις 9 του Απρίλη οι πρόωρες εκλογές
ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ τους διαχειριστές της ΟΝΕ

ΚΚΕ: Μία είναι η λαϊκή απάντηση: Καταψήφιση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και ενίσχυση του ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος του Λαϊκού Μετώπου

Μετά από την εκλογολογία και τη σεναριολογία τόσων μηνών, τελικά ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του ανακοίνωσαν χτες το μεσημέρι την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών για την Κυριακή 9 του Απρίλη.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη θέληση των δυνάμεων εκείνων, που επείγονται για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, όπως είναι οι μεγαλοβιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, οι πολυεθνικές, το κεφάλαιο συνολικά, ακολούθησε την τακτική της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Επιχειρεί έτσι να εκμεταλλευτεί το ψεύτικο δίλημμα του εκβιασμού της... ομαλής διαπραγμάτευσης για την ΟΝΕ, μέσω, φυσικά, της εκ νέου υπερψήφισης του ΠΑΣΟΚ από τα θύματα της κυβερνητικής προπαγάνδας, που «τάζει λαγούς με πετραχήλια» σε υψηλούς τόνους, ενώ σε πιο χαμηλούς παραδέχεται ουσιαστικά νέες πολιτικές λιτότητας και θυσιών, έξαρσης των ανισοτήτων, της ανεργίας και της φτώχειας.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, ότι μετά τις εκλογές «θα πέσει ο πέλεκυς», αφού θα έρθει θύελλα νέων αντιλαϊκών μέτρων στη μετα-ΟΝΕ εποχή. Σήμερα, μία είναι η απάντηση στις εκλογές: Καταψήφιση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και ενίσχυση του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ