Τρίτη 2 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Πρωτοβουλίες διεκδίκησης για το εισόδημα και τις θέσεις εργασίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμο Χανίων για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι της περιοχής έκαναν, την περασμένη Παρασκευή, τα Σωματεία Επισιτισμού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το τοπικό παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Αντιπροσωπεία των τριών σωματείων συναντήθηκε με τον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους Οικονομικών και Κοινωνικής Πολιτικής και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στους οποίους κατέθεσε υπόμνημα με τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων.

Εκτός από τη στήριξη στα αιτήματά τους, τα Σωματεία διεκδικούν από τη δημοτική αρχή μέτρα για την ανακούφιση των εργαζομένων που βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τη δυσκολία να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους. Από την πλευρά της δημοτικής αρχής υπήρξε η δέσμευση ότι το υπόμνημα θα τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Οι εργαζόμενοι αυτό το διάστημα καλούνται για άλλη μια φορά να πληρώσουν τα "σπασμένα" και να φορτωθούν τα βάρη μιας κρίσης που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι, ενώ οι μεγαλοεπιχειρηματίες απολαμβάνουν πακτωλούς επιδοτήσεων και ελαφρύνσεων από το κράτος», τονίζουν τα σωματεία και επισημαίνουν πως θα συνεχίσουν «τις παρεμβάσεις και τις πιέσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς» με επίκεντρο τα αιτήματα για τη στήριξη των εργαζομένων.

Διαμαρτυρία αύριο από τους ξεναγούς

Σε διαμαρτυρία αύριο, Τετάρτη, στις 11 π.μ., μπροστά στο Ηρώδειο, καλούν οι ξεναγοί, διεκδικώντας μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους. Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις καλούν τους εργαζόμενους στον Τουρισμό (διπλωματούχους ξεναγούς, τουριστικούς συνοδούς, οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, εργαζόμενους στον Επισιτισμό και στα ξενοδοχεία) αλλά και στον Πολιτισμό να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ