Τρίτη 2 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ
Υπογραφή ΣΣΕ, καμία περικοπή σε μισθούς και ρεπό

Κινητοποίηση χτες έξω από τα γραφεία του Οργανισμού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ πραγματοποίησαν χτες το πρωί εργαζόμενοι του Οργανισμού, απαιτώντας την υπογραφή ΣΣΕ, επιστροφή της μείωσης του μισθού τους, καμία περικοπή των ρεπό, μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των ίδιων και των επιβατών. Στη διάρκεια της κινητοποίησης πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό της οδού Παπαναστασίου μπροστά από τα γραφεία του ΟΑΣΘ.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη διοίκηση του ΟΑΣΘ ότι αντί της υπογραφής ΣΣΕ προχωρά σε μονομερείς περικοπές, καταργώντας θεσμικές και μισθολογικές κατακτήσεις τους. Με τις νέες περικοπές που επιβλήθηκαν, η μείωση στις αποδοχές των εργαζομένων, από το -25% όπου τις άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, έφτασαν να ξεπερνούν το -40%! Ταυτόχρονα η διοίκηση τους μειώνει αυθαίρετα και τα ρεπό και επαναφέρει ουσιαστικά την 6ήμερη εργασία, εφαρμόζοντας ένα αλλοπρόσαλλο σύστημα εργασίας, που διαλύει κάθε οικογενειακό προγραμματισμό.

Μέσα σε αυτήν την κατάσταση, οι εργαζόμενοι και οι επιβάτες αφήνονται εκτεθειμένοι, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα νέα κρούσματα σε εργαζόμενους, αλλά και από τις καταγγελίες ότι δεν γίνεται απολύμανση των λεωφορείων.

Θυμίζουμε ότι η ΔΑΣ ΟΑΣΘ τις προηγούμενες μέρες είχε καταγγείλει την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΟΑΣΘ ότι:

-- Προμηθεύτηκε με leasing λεωφορεία άκρως ακατάλληλα, ιδιαίτερα σε περίοδο πανδημίας, που χρειάζεται να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός, καθώς η επιβίβαση - αποβίβαση των επιβατών γίνεται από μία μόνο πόρτα.

-- Σε λεωφορειακές γραμμές με μεγάλο φόρτο επιβατών, όπου θα έπρεπε να υπάρχουν αρθρωτά λεωφορεία (διπλά), κυκλοφορούν κανονικά (μονά).

-- Παραμένει το πρόβλημα της συνεχούς μετακίνησης των οδηγών από γραμμή σε γραμμή, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τον περιορισμό της διασποράς και την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

-- Παραμένει ελλιπής έως ανύπαρκτη η απολύμανση των χώρων αναμονής των εργαζομένων στα τέρματα, αλλά και των λεωφορείων στο τέλος της βάρδιας.

Παράλληλα, η πολιτική της κυβέρνησης έχει οδηγήσει σε παροπλισμό του στόλου των οχημάτων, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και προσλήψεων προσωπικού, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται νέα εμπόδια στο να διατεθούν επιπλέον μέσα για την πύκνωση των δρομολογίων ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ