Τρίτη 2 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια σε απολύσεις
  • Εργαζόμενοι στην καθαριότητα του υπουργείου Οικονομικών συγκεντρώθηκαν και χτες έξω από το υπουργείο Οικονομικών, συνεχίζοντας τον αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά, ενάντια στις απολύσεις. Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 100 εργαζόμενοι που δούλευαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ακόμα και πάνω από 15 χρόνια, κινδυνεύουν να βρεθούν στην ανεργία, καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31/3 και δεν ανανεώνονται. Οι εργαζόμενοι οργανώνουν νέα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο την Πέμπτη 4/3, στις 10 π.μ., όπου θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου. Στο πλευρό τους βρίσκονται το Συνδικάτο Καθαριστριών - Καθαριστών Αττικής και η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Τα αιτήματά τους μετέφερε στη Βουλή ο Χρήστος Κατσώτης, κατά την πρόσφατη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ.
  • Με παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της «Vodafone» στο Χαλάνδρι και παρέμβαση στο κατάστημα στην οδό Σταδίου απάντησαν την περασμένη Παρασκευή το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και το Σωματείο Εργαζομένων «Vodafone» - «360 Connect» και λοιπών θυγατρικών, στις απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία. Στο στόχαστρο των απολύσεων βρέθηκαν 17 εργαζόμενοι που δούλευαν σε έργα της «Cyta», εταιρεία που εξαγοράστηκε τα προηγούμενα χρόνια από τη «Vodafone». Αφού «ξεζούμισε» τους εργαζόμενους μέχρι να ολοκληρωθεί η ενοποίηση, τους ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι απολύονται, στέλνοντας μάλιστα το σχετικό έγγραφο με ...κούριερ, καθώς δουλεύουν με τηλεργασία. «Παρά τις πιέσεις της εργοδοσίας, που αξιοποίησε την απομόνωση των συναδέλφων, με μοχλό την τηλεργασία, εκβιάζοντάς τους, υπήρξαν συνάδελφοι που δεν υπέκυψαν, δεν υπέγραψαν παραίτηση ή απόλυση, διεκδικώντας και υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους στην εργασία», τονίζει το ΣΕΤΗΠ. Και διεκδικεί όλοι οι εργαζόμενοι να απορροφηθούν σε συναφή με το αντικείμενό τους έργα, χωρίς καμία βλαπτική μεταβολή ή χειροτέρευση των όρων δουλειάς.
  • Τη διοίκηση της «New Sia Greece» (πρώην «First Data») που χτες απέλυσε 6 εργαζόμενους, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση. Οι απολυμένοι συνάδελφοι, αναφέρει, δούλευαν «για πάνω από 15 χρόνια στην εταιρεία, κάποιοι με χρόνια προβλήματα υγείας και σοβαρές παθήσεις» - που ορισμένες πιθανόν «προκλήθηκαν από τη φύση της δουλειάς» - και επιπλέον κάποιοι «ήταν έτοιμοι να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα! Κι όλα αυτά με το αστείο πρόσχημα της "μείωσης της δουλειάς". Την ίδια ώρα ζητάνε καθημερινά υπερωρίες, ανακοινώνουν νέο τμήμα και ζητούν άτομα για τη στελέχωσή του και μας ανακοινώνουν αύξηση κερδών!». Το σωματείο απαιτεί την ανάκληση των απολύσεων και να μη γίνει άλλη. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 26/2 πραγματοποίησε στάση εργασίας, ενώ έχει προχωρήσει σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και έχει οριστεί τριμερής συνάντηση στις 29/3.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τη νέα απόλυση και την επίθεση στους εργαζόμενους του κλάδου(2021-11-25 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις(2021-03-18 00:00:00.0)
Αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια σε απολύσεις(2021-02-26 00:00:00.0)
Κοινή συγκέντρωση ενάντια στη μονιμοποίηση ανατροπών που επιταχύνθηκαν μέσα στην πανδημία(2020-07-01 00:00:00.0)
Μύθοι και πραγματικότητα για την τηλεργασία(2020-05-15 00:00:00.0)
Απόλυση απεργού στη «Vodafone»(2016-02-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ