Τρίτη 16 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Ισραηλινή επίθεση κοντά στη Δαμασκό

Νέα πυραυλική επίθεση σε θέσεις πιθανώς Ιρανών μαχητών κοντά στη Δαμασκό εξαπέλυσαν χτες τα ξημερώματα ισραηλινά αεροπλάνα από την κατεχόμενη Γαλιλαία και τα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 6 ανθρώπων και σημαντικές υλικές ζημιές σε αποθήκες όπλων και πυρομαχικών.

Κατά τη συριακή αντικυβερνητική οργάνωση «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», που εδρεύει στο Λονδίνο, συστοιχίες της συριακής αεράμυνας αναχαίτισαν «μεγάλο αριθμό πυραύλων, όμως πολλοί έπληξαν τους στόχους τους και προκάλεσαν ζημιές». Στη Δαμασκό, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, κατηγόρησε «τον ισραηλινό εχθρό ότι εξαπέλυσε επίθεση με ομοβροντίες πυραύλων από το κατεχόμενο τμήμα του συριακού Υψιπέδου του Γκολάν και τη Γαλιλαία».

Σύμφωνα με τα συριακά κρατικά ΜΜΕ, «η πλειονότητα» των πυραύλων αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν «από τον συριακό στρατό».

Στην Ιερουσαλήμ, εκπρόσωπος του στρατού, ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε ότι «δεν μπορεί να σχολιάσει» τις πληροφορίες αυτές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ