Τετάρτη 27 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραβείο καλύτερου συνθέτη στον Λουκά Θάνο

Το βραβείο του «Best Composer» (καλύτερου συνθέτη) έλαβε ο Ελληνας συνθέτης Λουκάς Θάνος στα Silk Road Festival Awards που διεξήχθησαν στις Κάννες.

Η δουλειά του σπουδαίου Ελληνα μουσικού, από τους πλέον αναγνωρισμένους συνθέτες παγκοσμίως, στην ταινία «Nostos», η οποία πήρε και το βραβείο του καλύτερου δραματικού φιλμ (Best Drama Film), τιμήθηκε από την επιτροπή των βραβείων.

Τα Silk Road Film Awards είναι ένας διαγωνισμός με ετήσιες προβολές ανοιχτές σε ανεξάρτητους κινηματογραφιστές, μικρού μήκους, επαγγελματίες της τέχνης και έργα μεγάλου μήκους από διαφορετικά μέρη του κόσμου. Το βραβείο του καλύτερου συνθέτη δεν είναι μικρό επίτευγμα, αν λάβει κανείς υπόψη το επίπεδο ανταγωνισμού στην κατηγορία.

Στο πλαίσιο της διπλής βράβευσης για το «Nostos» μίλησε ο σκηνοθέτης της ταινίας, Παύλος Βησσαρίου (Pavlos Vissariou): «Η μοναδικότητα αυτής της ταινίας είναι ότι η φωνή της είναι η μουσική, μόνο η μουσική, μια παγκόσμια γλώσσα που αγγίζει με τον ίδιο τρόπο την Αμερική ή την Ευρώπη, την Ασία ή την Αφρική, μια γλώσσα που μπορεί να φτάσει άπαντες και δεν χρειάζεται μετάφραση».

Ο Λουκάς Θάνος γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του για τη σύνθεση και τις τέχνες γενικότερα. Ηταν μαθητής και δάσκαλος μουσικής, χορού και θεάτρου σε διάφορα ινστιτούτα και σχολεία στη Νέα Υόρκη και το Λος Αντζελες, στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη και τη Ρώμη.

Σήμερα ο Λουκάς Θάνος θεωρείται ευρέως ένας πολυτάλαντος συγγραφέας και σκηνοθέτης που έχει επιδείξει τη δημιουργικότητά του και την επινοητικότητά του ως συνθέτη και ηθοποιού. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ονόματα στη σύνθεση κλασικής μουσικής, με όπερες, συναυλίες για πιάνο, σουίτες, ταινίες και άλλα έργα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ