Τετάρτη 27 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αφιέρωμα στον νέο ελβετικό κινηματογράφο

Το «Σπίτι με θέα» της Ούρσουλα Μέγερ είναι ανάμεσα στις 10 ταινίες του αφιερώματος
Το «Σπίτι με θέα» της Ούρσουλα Μέγερ είναι ανάμεσα στις 10 ταινίες του αφιερώματος
«Οταν η ζωή θρυμματίζει την πραγματικότητα», είναι ο τίτλος του αφιερώματος στον νέο ελβετικό κινηματογράφο, που προβάλλεται από σήμερα έως τις 3 Φλεβάρη, στην πλατφόρμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος (http://online.tainiothiki.gr/)

H Tαινιοθήκη, σε συνεργασία με τη «Swiss Films», με την υποστήριξη της πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα, δίνουν την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει τον εν πολλοίς άγνωστο ελβετικό κινηματογράφο, παρουσιάζοντας 10 ταινίες (τρία ντοκιμαντέρ και επτά ταινίες μυθοπλασίας) της εταιρείας «BANDE A PART», με την υπογραφή των Ούρσουλα Μέγερ, Λιονέλ Μπαγέ, Ζαν-Στεφάν Μπρον, Φρεντερίκ Μερμού και Αλέν Τανέρ. Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Μπρούνο Γκανζ, Ναταλί Μπάιγ, Εμμανουέλ Ντεβός, Μπιλ Οζιέ και άλλοι σπουδαίοι Ευρωπαίοι ηθοποιοί.

Παρά το γεγονός ότι οι σκηνοθέτες εκπροσωπούν διαφορετικές αισθητικές προσεγγίσεις, υπάρχει ένας κοινός προβληματισμός που διατρέχει το έργο τους: Ενα έντονο ενδιαφέρον για την κοινωνική κατάσταση στην Ελβετία και για τις περιθωριοποιημένες ομάδες. Σύμφωνα με τον επιμελητή του αφιερώματος Ingo Starz, «στο πρόσφατο παρελθόν, οι κινηματογραφιστές της "Bande a Part" έδωσαν μέσα από τις ταινίες τους μια άλλη οπτική της Ελβετίας, μέσα από μια κριτική ματιά, παρουσιάζοντας την πραγματικότητα της χώρας, που απέχει πολύ από τις ειδυλλιακές αλπικές εικόνες που όλοι γνωρίζουμε. Οι δουλειές τους απεικονίζουν μια χώρα που δεν αποτελεί ειδική περίπτωση, αλλά μοιάζει σε πολλά σημεία με τους Ευρωπαίους γείτονές της. Και γι' αυτό ακριβώς, οι Ελβετοί σκηνοθέτες συζητήθηκαν τόσο διεθνώς και κέρδισαν την αναγνώριση».

Για την παρακολούθηση απαιτείται δημιουργία λογαριασμού στην Ταινιοθήκη. Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Εισιτήριο: 3 ευρώ. Πακέτο 5 ταινιών: 5 ευρώ. Πακέτο 10 ταινιών: 8 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ