Τρίτη 19 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να ανακληθούν οι απολύσεις στον ΑΠΣΙ «Πίνδος»

«Ο γιαννιώτικος λαός μπορεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια του! Να σηκώσουμε τοίχο προστασίας σε κάθε εργαζόμενο που δέχεται επίθεση, να δείξουμε αλληλεγγύη και να περάσουμε στην αντεπίθεση για ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας», καλεί η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της ενάντια στις απολύσεις στις οποίες προχώρησε παραμονές Πρωτοχρονιάς ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων (ΑΠΣΙ) «Πίνδος».

«Η εργοδοσία της ΠΙΝΔΟΣ», σημειώνει, «πρώτα έβαλε τη ζωή των εργατών της σε κίνδυνο, έγινε εστία μετάδοσης για όλο το νομό, επέβαλε εξαντλητικά ωράρια των 12 - 14 ωρών για όσους είχαν την "τύχη" να μη νοσήσουν, αγνόησε ευπαθείς εργάτες οδηγώντας τους σε παραιτήσεις» και τώρα απολύει με αιτιολογία «μη παραγωγικός»! Παράλληλα, δεν διστάζει να απολύσει εργάτη που με τη συμμετοχή του στην πανελλαδική απεργία της 26ης Νοέμβρη ζητούσε από την εργοδοσία τεστ και μέτρα προστασίας από την πανδημία για τον ίδιο και τους συναδέλφους του.

Οπως επισημαίνει η Τομεακή Επιτροπή, οι απολύσεις είναι μέρος σχεδίου της εργοδοσίας που επιδιώκει να αντικαταστήσει τμήμα του προσωπικού της παραγωγής «με τους εργολαβικούς εργάτες των 550 ευρώ», στο πλαίσιο και των εντεινόμενων ανταγωνισμών για τα κέρδη. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις «ο εργάτης που απεργεί και διεκδικεί, για την εργοδοσία είναι εμπόδιο στην παραγωγή υπερκερδών», τονίζει η ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι «τρέμουν τους αγώνες, τις απεργίες, τον έστω και έναν που δεν σκύβει το κεφάλι».

Η ΤΕ Ιωαννίνων σημειώνει ότι οι αντιδραστικές εξελίξεις πλήττουν και τους μικρούς πτηνοτρόφους, ενώ τους καλεί να παλέψουν από κοινού με τους εργάτες διεκδικώντας μείωση του κόστους παραγωγής, κατάργηση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές, κατώτατη εγγυημένη τιμή στο κρέας, ως μέτρα προστασίας απέναντι στην ασυδοσία των μεγαλοπτηνοτρόφων και της κυβέρνησης.

Την ανάκληση των απολύσεων των εργατών από την ΑΠΣΙ «Πίνδος» και μέτρα προστασίας απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία ζητά του ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ