Τρίτη 19 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
Καμία απόλυση αναπληρωτή - συμβασιούχου

Τις απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών με τρίμηνες συμβάσεις που δρομολογούνται σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, καλώντας σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Οπως καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, το υπουργείο «αφού θέσπισε τις τρίμηνες συμβάσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέσα σε μία νύχτα, αφού πέρασε τη διάταξη για την πρόσληψη αναπληρωτών από τον εκάστοτε διευθυντή Εκπαίδευσης μέσα στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, τώρα έρχεται να φέρει και τις απολύσεις, όπου κρίνει ο κάθε φορά διευθυντής.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο Παιδείας, καλούνται οι διευθυντές Εκπαίδευσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ίδιοι θα πρέπει να αξιολογήσουν, ως εκπρόσωποι του Δημοσίου, αν συνεχίζουν να συντρέχουν λόγοι για τους οποίους έγινε η πρόσληψη τρίμηνης διαρκείας. Ετσι, οι ίδιοι θα πρέπει να κρίνουν "μετά από προσεκτική αξιολόγηση" αν οι λόγοι για τους οποίους έγινε η πρόσληψη εξακολουθούν να υφίστανται, σε διαφορετική περίπτωση να προχωρήσουν στη ΛΗΞΗ της σύμβασης (απόλυση) των συναδέλφων!».

Αναφέρεται δε σε καταγγελίες για περιπτώσεις όπου οι Διευθύνσεις ετοιμάζονται να απολύσουν αναπληρωτές με τρίμηνη σύμβαση, επειδή κάλυπταν κενό που προέκυψε από άδεια εγκυμοσύνης, που μετατρέπεται σε άδεια λοχίας, ή επειδή για διάφορους λόγους δεν εμφανίζεται κενό.

«Δεν έχουν ίχνος ντροπής!», σχολιάζει η Πρωτοβουλία. «Πετάνε στην ανεργία συναδέλφους που έχουν αφήσει τα σπίτια τους για να βρούνε ένα μεροκάματο, εντείνοντας την ανασφάλεια στη ζωή τους και αφήνουν τους μαθητές χωρίς εκπαιδευτικούς μέσα σε μία τόσο δύσκολη περίοδο, όπως αυτή της πανδημίας», σημειώνει μεταξύ άλλων, θυμίζοντας πως αντίστοιχα σε πολλούς δήμους απολύουν συμβασιούχους καθαρίστριες και διεκδικώντας καμία απόλυση αναπληρωτή - συμβασιούχου, εξίσωση όλων των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους, μέτρα στήριξης όσων δουλεύουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία εδώ και τώρα, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχολεία του νομού φέρνει το ΚΚΕ στη Βουλή (2022-04-05 00:00:00.0)
Απαίτησαν μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών (2020-09-15 00:00:00.0)
«Μόνιμη δουλειά και όχι ανεργία, καλύψτε τα κενά σε όλα τα σχολεία» (2016-09-29 00:00:00.0)
Κάλυψη των κενών στα σχολεία και πρόσληψη όλων των αναπληρωτών από Σεπτέμβρη (2016-06-15 00:00:00.0)
Κανένα μέτρο για την κάλυψη των κενών στα σχολεία (2015-03-27 00:00:00.0)
Λείπουν 2.000 εκπαιδευτικοί (2003-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ