Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ
«Μόνιμη δουλειά και όχι ανεργία, καλύψτε τα κενά σε όλα τα σχολεία»

Eurokinissi

Η κυβέρνηση λέει ψέματα όταν μιλά για ομαλή λειτουργία των σχολείων. Σε σχέση με πέρσι, το 50% των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών είναι «στον αέρα». Πάνω από 5.000 εκπαιδευτικοί θα απολυθούν και πάνω από 7 χρόνια έχουν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί.

Τα παραπάνω κατήγγειλαν αναπληρωτές και ωρομίσθιοι στην Εκπαίδευση, κατά τη διάρκεια δυναμικής κινητοποίησης που πραγματοποίησαν στη Βουλή χτες, ανήμερα της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης για την Παιδεία. Προέβαλαν το μοναδικό αίτημα που καλύπτει τις ανάγκες ενός σύγχρονου σχολείου, κρατά ενωμένο τον κλάδο των εκπαιδευτικών και δίνει λύση στα μεγάλα προβλήματα και στην ομηρία που βιώνουν χιλιάδες συμβασιούχοι: Κάλυψη όλων των κενών με το διορισμό μόνιμου προσωπικού. Κανένας συμβασιούχος στην Εκπαίδευση.

Με συνθήματα όπως «τους αναπληρωτές στέλνουν στην ανεργία, τσακίζουν τις ζωές μας, τσακίζουν την Παιδεία», «μόνιμη δουλειά και όχι ανεργία, καλύψτε τα κενά σε όλα τα σχολεία», αναπληρωτές και ωρομίσθιοι κατήγγειλαν τις συνέπειες των ελαστικών σχέσεων εργασίας στον κλάδο τους, τη χρόνια ομηρία ανάμεσα στην εργασία και στην ανεργία, που τους απαγορεύει οποιονδήποτε προγραμματισμό για τη ζωή τους. Αποκάλυψαν τα ψέματα της κυβέρνησης περί «μη ανανέωσης σύμβασης» χιλιάδων εκπαιδευτικών. «Είναι απολύσεις, όπως απολύσεις έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που τότε τις ονόμαζαν διαθεσιμότητα. Είναι ψέματα ότι έχουν καλυφθεί οι θέσεις. Με αλχημείες πετσοκόβουν ώρες μαθημάτων για να μειώσουν το κόστος της Εκπαίδευσης. Δεν μπορεί να βαφτίζεται προοδευτικό το πισωγύρισμα. Πρόκειται για οπισθοδρόμηση στη δεκαετία του '50 και του '60, όταν ο μαθηματικός έκανε και λίγο Φυσική και λίγο Χημεία. Αυτό το σχολείο των περικοπών δεν μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών», υπογράμμισε η Πρωτοβουλία.

Τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των ωρομισθίων αναπληρωτών εξέφρασε εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ του Πειραιά, εκπαιδευτικός στην Ειδική Αγωγή, ενώ τη χτεσινή κινητοποίηση στήριξαν οι Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Σεφέρης», «Σωκράτης», «Ρόζα Ιμβριώτη», η Δ' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, η ΣΤ' ΕΛΜΕ Αθήνας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Θήβας. Αντιπροσωπεία των αναπληρωτών έδωσε το υπόμνημα με τα αιτήματά τους στο προεδρείο της Βουλής, όπου καλούν να πάρουν θέση όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, αν τάσσονται υπέρ ή κατά των απολύσεων.

Οι αναπληρωτές ωρομίσθιοι θα δώσουν αύριο, Παρασκευή, στις δύο το μεσημέρι, συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΟΛΜΕ, ενώ την επόμενη βδομάδα προσανατολίζονται σε νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org