Μέχρι αργά χτες το βράδυ, συνεδρίαζε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, με θέματα σχετικά με τις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Στη χτεσινή συνεδρίαση του ΕΓ, τα μέλη του συζήτησαν, βάσει της εισήγησης του γραμματέα του κόμματος Κ. Λαλιώτη, με την οποία έμπαιναν οι βασικές επιδιώξεις του κυβερνώντος κόμματος, για τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την εισήγηση του Κ. Λαλιώτη, η συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση χαρακτηρίζεται «κρίσιμη και πολιτική μάχη» και «όχι πρόκριμα για τις βουλευτικές εκλογές». Στόχος του ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρεται και στο εισηγητικό κείμενο, «είναι η δημιουργία στρατηγικών συσπειρώσεων, νίκης και προοπτικής για την Αυτοδιοίκηση». Επίσης αναφέρεται ότι το ΠΑΣΟΚ στην αναζήτηση των προσώπων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «θα έχει μια ανοιχτή και γόνιμη αναζήτηση χωρίς αποκλεισμούς».
Τέλος, σ' αυτό το σημείο, πρέπει να αναφέρουμε ότι την επόμενη Παρασκευή και Σάββατο, συνεδριάζει η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, τις εργασίες της οποίας είναι σίγουρο ότι θα απασχολήσουν οι νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές.