Σάββατο 16 Γενάρη 2021 - Κυριακή 17 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο ένοχος για την έξαρση των κρουσμάτων στην περιοχή είναι γνωστός!

Ανακοίνωση για τις τεράστιες ευθύνες κράτους και εργοδοσίας, που έχουν μετατρέψει σε εστίες διασποράς τους χώρους δουλειάς

Τις τελευταίες μέρες σημειώνεται αύξηση των κρουσμάτων Covid σε πόλεις και χωριά της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, με έξαρση στο νομό της Βοιωτίας, όπου και επιβλήθηκε αυστηρό lockdown.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ σημειώνει ότι «η ανησυχία των κατοίκων δικαιολογημένα εντείνεται, αφού τα ανακοινωμένα κρούσματα φαίνεται να μην αντικατοπτρίζουν την κρισιμότητα της κατάστασης» καθώς η έλλειψη επαναλαμβανόμενων τεστ και η μη οργανωμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων έχουν αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλήρης εικόνα και να μη διακόπτεται η αλυσίδα της διασποράς.

Η «μικρή ηλικιακή διαστρωμάτωση των κρουσμάτων» και η εικόνα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς επιβεβαιώνουν πως πηγή της διασποράς της πανδημίας αποτελούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα εργοστάσια, οι αποθήκες που συγκεντρώνονται στην περιοχή, όπου οι εργαζόμενοι είναι πλήρως εκτεθειμένοι, καταγγέλλει το ΚΚΕ. Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Μόνο η Θήβα, τα Οινόφυτα, το Σχηματάρι συγκεντρώνουν ομίλους - μεγαθήρια σε Ενέργεια, μέταλλο, τρόφιμα, logistics, φάρμακο, χημική βιομηχανία, στα οποία δουλεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι που μετακινούνται καθημερινά σε πόλεις και χωριά της Στερεάς Ελλάδας και στην Αττική».

Σημειώνει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, της Περιφέρειας, των δημοτικών αρχών αλλά και της εργοδοσίας για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς και την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και προστασίας.

Αλλά και για την κατάσταση στην Υγεία, όπου οι δομές της περιοχής «παραμένουν υποστελεχωμένες, χωρίς υποδομές, σε πλήρη αδυναμία να καλύψουν τις ανάγκες της πανδημίας. Στα Νοσοκομεία της Λιβαδειάς και της Θήβας δεν υπάρχουν ΜΕΘ, το μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι σταθερά υποστελεχωμένο στο 30-40%. Στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, παρά την εγκατάστασή του σε νέο κτίριο, παραμένουν τα τεράστια κενά σε προσωπικό», ενώ αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και σε όλη την ΠΦΥ.

Κι όλα αυτά σε μια περιοχή όπου θα έπρεπε να υπάρχει και ενισχυμένη φροντίδα από το κράτος, εξαιτίας των βιομηχανικών περιοχών, της ύπαρξης προσφυγικών δομών στα Οινόφυτα, στη Θήβα, στη Ριτσώνα, σωφρονιστικών ιδρυμάτων, στρατοπέδων, καταυλισμών κοινωνικών ομάδων που ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, εργατών γης με άθλιες συνθήκες διαμονής...

«Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της σε Περιφέρεια και δήμους αντί να αναρωτιούνται "πώς έγινε αυτό το ξαφνικό" στην περιοχή, αντί να καλύπτουν τη μεγάλη εργοδοσία, να κουνούν το δάχτυλο στους νέους και να καλλιεργούν τον εφησυχασμό, να πάρουν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής», τονίζει η ΕΠ Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ και καλεί σε πάλη για:

Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και να γίνεται διενέργεια συχνών αλλαγών για τη στήριξη όλων των μέτρων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, να γίνουν μαζικά τεστ σε όλους τους χώρους δουλειάς που να επαναλαμβάνονται σταθερά, με ταυτόχρονη λήψη όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων. Επίσης, να γίνουν μαζικά δωρεάν τεστ στους δημότες και σε κάθε χώρο μαζικής διαμονής, να ενισχυθεί το συγκοινωνιακό δίκτυο της περιοχής ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και ιδιαίτερα στη μεταφορά των εργαζομένων.

Απαιτεί ακόμα την άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων και των πρωτοβάθμιων δομών Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εξασφάλιση του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού, να παρθούν μέτρα για τη λειτουργία του σχολείων, καθώς και ουσιαστικά μέτρα στήριξης εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών που μέσα στην πανδημία τίθενται εκτός εργασίας και έχει χτυπηθεί το εισόδημά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεσηκωμός μπροστά στο λουκέτο και τις απολύσεις(2022-07-19 00:00:00.0)
Πολιτική εκδήλωση στη Χαλκίδα(2022-03-12 00:00:00.0)
Σαν ένας άνθρωπος να αγωνιστούμε για το σήμερα και το αύριο(2021-04-08 00:00:00.0)
Τρεις εργαζόμενοι θετικοί σε εργοστάσιο(2021-02-04 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες με επίκεντρο την προστασία της υγείας του λαού(2020-10-22 00:00:00.0)
Επιχείρηση συγκάλυψης για το νερό - δηλητήριο(2007-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ