Παρασκευή 15 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ»
Δηλώνει αντίθετη στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Την αντίθεσή της στις προβλέψεις του κυβερνητικού νομοσχεδίου για την πανεπιστημιακή αστυνομία εκφράζει η «Πρωτοβουλία Αστυνομικών», σημειώνοντας σε σχετική ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να βάζει απ' ευθείας στο στόχαστρο τον «εχθρό - λαό».

Αντιτιθέμενη στο νομοσχέδιο, η «Πρωτοβουλία» λέει ότι είναι «απαράδεκτο να δημιουργείται μια "ειδική" αστυνομική υπηρεσία με αντικείμενο την παρουσία στις Σχολές, παραγκωνίζοντας το αυτοδιοίκητο περιβάλλον. Απαράδεκτο οι αστυνομικοί γι' άλλη μια φορά να καλούνται να χρησιμοποιηθούν από την κυβέρνηση για να εναντιωθούν στον λαό. Δεν έχει σταματημό η καταστροφή κάθε γέφυρας μεταξύ αστυνομικών και πολιτών.

Τραγελαφικό για τους εργαζόμενους αστυνομικούς, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και δουλεύουν χωρίς ρεπό και άδειες, να προσλαμβάνεται νέο προσωπικό, που δεν θα διατεθεί στην ίδια μάχη, αλλά σε ένα αντικείμενο που είναι εντελώς διαφορετικό με την αποστολή της Αστυνομίας.

Η δουλειά μας είναι η προστασία του πολίτη από το έγκλημα και όχι η τρομοκράτησή του. Στις κυβερνητικές πολιτικές που μας διαμορφώνουν σε "είδωλα τρομοκρατίας" θα στεκόμαστε πάντα απέναντι», καταλήγει η «Πρωτοβουλία Αστυνομικών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ