Παρασκευή 15 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας πιο δυνατοί

«Αν η κυβέρνηση νομίζει πως θα την αφήσουμε ανενόχλητη να παίζει με το μέλλον μας... νομίζει λάθος», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας για τα νέα μέτρα που προωθούνται με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, καλώντας τους μαθητές σε συνέχιση του αγώνα.

«Η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει βάλει σκοπό... αν δεν μας "τσακίσει" ο κορονοϊός, να μας "τσακίσει" η πολιτική της! Eδωσε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης. Ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα καθορίζεται από τα Τμήματα, λιγότερες επιλογές στο μηχανογραφικό και πανεπιστημιακή αστυνομία», σχολιάζει η Συντονιστική και συνεχίζει:

«Οι μαθητές, όμως, καταφέραμε να βάλουμε το πρώτο STOP στα σχέδια της κυβέρνησης! Οσο και να φαίνεται ότι εν μέσω καραντίνας επικρατεί σιγή νεκροταφείου, οι δικές μας φωνές ακούστηκαν! Ο,τι κάναμε τον Δεκέμβρη όλοι μαζί (παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, σε δήμους και Δευτεροβάθμιες, συζητήσεις και αγωνιστικές αποφάσεις σε πάνω από 170 5μελή και 15μελή, ψήφισμα που πήγε σε εκατοντάδες τάξεις της Γ' Λυκείου και υπογράφτηκε από χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα), με σιγουριά λέμε ότι έχουμε την πρώτη μας κατάκτηση! Κερδίσαμε να μην ισχύσει από φέτος η περιορισμένη δήλωση σχολών, να μη μείνουν παιδιά εκτός των σχολών προτίμησής τους»!

«Ας θυμηθούμε ότι αυτό το νομοσχέδιο το έφερε εν μέσω πανδημίας, με κλειστά σχολεία και απαγορεύσεις κυκλοφορίας, πάγια πλέον τακτική της κυβέρνησης για να γλιτώσει αντιδράσεις», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, καλώντας: «Τώρα να ακουστούμε πιο δυνατά από ποτέ!», στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης των μαθητών την Πέμπτη 21 Γενάρη, προχωρώντας σε συνεδρίαση των Τοπικών Συντονιστικών τις επόμενες μέρες, Συνελεύσεις τάξεων, ειδικά της Γ' Λυκείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ