Τετάρτη 13 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΕΤΕΠΕ
Κάλεσμα πάλης για μέτρα προστασίας για τους διανομείς

Σε πάλη για μέτρα προστασίας των εργαζομένων του κλάδου που δουλεύουν στη διανομή (delivery) καλεί το Συνδικάτο Εργαζομένων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), με αφορμή τους αυξημένους κινδύνους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο.

Αναφερόμενο στην πρόβλεψη για παύση των διανομών μόνο κάτω από ακραία καιρικά φαινόμενα, το κλαδικό Συνδικάτο σημειώνει ότι «ακραίος» δεν είναι μόνο ο βαρύς χιονιάς.

Και εξηγεί: «Με μια απλή νεροποντή και με την απουσία αντίστοιχων έργων, υπάρχουν δρόμοι που μετατρέπονται σε ποτάμια. Ετσι κι αλλιώς, πόσο μάλλον με βροχή, δρόμοι όπως ο περιφερειακός αποτελούν θανάσιμες παγίδες. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα σε ορισμένες περιοχές, δημιουργούν πάγο στο δρόμο. Νερό, κρύο και αέρας υπό δοσμένες συνθήκες μετατρέπονται σε έναν άκρως επικίνδυνο συνδυασμό».

Το ΣΕΤΕΠΕ καλεί τους εργαζόμενους, μαζί με το Συνδικάτο και την Επιτροπή Διανομέων, να διεκδικήσουν: Κατοχύρωση ολοκληρωμένων δικαιωμάτων, αυξήσεις στους μισθούς. Ενίσχυση του συστήματος Υγείας, με προσλήψεις γιατρών και λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία. Με ευθύνη των εργοδοτών να εξασφαλίζονται όλα τα μέτρα προστασίας και ο απαραίτητος υλικοτεχνικός εξοπλισμός (γάντια, μπουφάν κ.λπ.).

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συναδελφικής αλληλεγγύης, το ΣΕΤΕΠΕ καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν την Τράπεζα Αίματος του Συνδικάτου, στο ΑΧΕΠΑ.

Επιπλέον, με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας κατάθεσης αιτήσεων για την επαναπρόσληψη των εποχικών εργαζομένων, το Συνδικάτο καλεί όλους τους εποχικούς εργαζόμενους του κλάδου να κάνουν χρήση του δικαιώματός τους για επαναπρόσληψη στη δουλειά τους. Ενημερώνει ότι οι αιτήσεις γίνονται μέσω του Συνδικάτου και η καταληκτική ημερομηνία είναι στις 30 Γενάρη.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org