Τετάρτη 13 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΚ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρέμβαση για την επανασύνδεση του ρεύματος

Συνεργείο εργολάβου του ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε διακοπή την ώρα που μαθητής έκανε τηλεκπαίδευση...

Με άμεση παρέμβαση και επανασύνδεση του ρεύματος απάντησε χτες το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής στη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε σπίτι οικογένειας από συνεργείο εργολάβου του ΔΕΔΔΗΕ.

«Είναι προκλητικοί», καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο, τονίζοντας μάλιστα ότι η διακοπή του ρεύματος έγινε την ίδια ώρα που μαθητής της Γ' Γυμνασίου έκανε μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης. «Ενώ ενημερώθηκαν από την γιαγιά του ότι δεν πρέπει να το κόψουν γιατί γίνεται τηλεκπαίδευση, την αγνόησαν και προχώρησαν στη διακοπή», υπογραμμίζει. Το ρεύμα επανασυνδέθηκε με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου.

«Σε συνθήκες πανδημίας, αναγκαστικού εγκλεισμού, ανεργίας και αναστολής, με τηλεκπαίδευση και με την είσοδο της βαρυχειμωνιάς, η κυβέρνηση, οι εταιρείες και οι εργολάβοι προχωρούν σε σωρεία διακοπών ηλεκτρικού σε εκατοντάδες λαϊκά νοικοκυριά», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο. Καλεί τον λαό «να μην ανεχτεί αυτήν την πρόκληση», να οργανωθεί και να παλέψει για «να μη μείνει κανείς στο σκοτάδι, κανένα παιδί αποκλεισμένο από την τηλεκπαίδευση».

Στον αγώνα αυτόν το Εργατικό Κέντρο και η Επιτροπή Αλληλεγγύης που λειτουργεί στο πλαίσιό του τονίζουν ότι δεν θα αφήσουν κανέναν μόνο του.

Το Εργατικό Κέντρο διεκδικεί: Διαγραφή χρεών σε πρώην ΔΕΚΟ. Μείωση των τιμολογίων. Να απαγορευτούν οι διακοπές ηλεκτρισμού και νερού, ιδιαίτερα την περίοδο της καραντίνας. Να γίνει ποινικό αδίκημα ο αποκλεισμός παιδιών από την τηλεκπαίδευση, που θα γίνεται με υπαιτιότητα των παρόχων Ενέργειας και ίντερνετ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ