Τετάρτη 13 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση της απέναντι στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων καλεί την κυβέρνηση το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, με ανοιχτή επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία και τους κυβερνητικούς βουλευτές, μετά τη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο απαιτεί από την κυβέρνηση να διασφαλίσει τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και να καταβάλει έκτακτο επίδομα στο ύψος ενός μισθού, προκειμένου να αποφύγουν οι εργαζόμενοι την οικονομική χρεοκοπία όπου τους έχουν οδηγήσει οι περικοπές των αποδοχών και των δικαιωμάτων που επέβαλε η κυβέρνηση.

Παράλληλα, η συνέχιση των κινητοποιήσεων απέναντι στο αντιλαϊκό σχέδιο που «τρέχει» η κυβέρνηση για τη ΛΑΡΚΟ θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Λάρυμνας σε μαζική Γενική Συνέλευση έχουν αποφασίσει ομόφωνα την πραγματοποίηση δύο 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων, σε συνέχεια των στάσεων εργασίας που πραγματοποιήθηκαν παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ