Τετάρτη 16 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Από 27 Γενάρη έρχονται οι αυξήσεις

Από τις 27 Γενάρη θα εφαρμοστούν τα νέα αυξημένα τιμολόγια του ΟΤΕ που αφορούν τα λαϊκά νοικοκυριά, όπως αποφάσισε η εποπτεύουσα τον κλάδο Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών - Ταχυδρομείων.

Τα τιμολόγια που διαμόρφωσε η διοίκηση του ΟΤΕ προβλέπουν αύξηση 21,45% στο πάγιο μηνιαίο τέλος, δηλαδή από τις 2.800 δρχ. να αυξηθεί στις 3.400. Επιπλέον καταργούνται οι μειωμένες τιμές για αστικές κλήσεις τις βραδινές ώρες. Είναι 10,5 δρχ./δίλεπτο και θα αυξηθεί στις 8,9 δρχ./λεπτό (αύξηση 69,5%). Αυτό φυσικά δεν επιβαρύνει τις επιχειρήσεις που το βράδυ είναι κλειστές, αλλά τα λαϊκά νοικοκυριά, που περιμένουν αυτές τις ώρες να κάνουν τηλεφωνήματα για να πληρώσουν το μισό κόστος.

Η διοίκηση του ΟΤΕ διαφημίζει ότι μειώνει τιμολόγια (χρέωση της υπεραστικής μονάδας με 21,45 δρχ./λεπτό από 28 σήμερα και της αστικής με 8,9 δρχ./λεπτό από 10,5 δρχ.). Ακούγεται προκλητική, αν θυμηθεί κανείς ότι πέντε χρόνια πριν, το 1996, το αστικό τηλεφώνημα κόστιζε 9 δρχ./τρίλεπτο και το μηνιαίο πάγιο ήταν 1.650 δρχ.

Εξάλλου, η ΕΕΤΤ υπενθυμίζει ότι από την 1η Μάρτη όσοι συνδρομητές του ΟΤΕ έχουν προηγουμένως υποβάλλει σχετική αίτηση στα υποκαταστήματά του θα λαμβάνουν, δωρεάν, ένα βασικό επίπεδο αναλυτικού λογαριασμού. Θα αφορά υπηρεσίες όπως τηλεφωνία, διαδίκτυο και φαξ. Θα περιλαμβάνει τον καλούμενο αριθμό, την ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε η κλήση, το χρόνο έναρξής της, τη διάρκεια και τη χρέωσή της. Τα παραπάνω θα ισχύουν για κλήσεις η χρέωση των οποίων υπερβαίνει τις 25 δρχ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ