Παρασκευή 8 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς πλοία η γραμμή Μαρμάρι - Ραφήνα

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Χωρίς πλοίο έχει μείνει, για μια ακόμα φορά, η ακτοπλοϊκή γραμμή Μαρμάρι - Ραφήνα, καθώς με απόφαση της πλοιοκτήτριας εταιρείας από τις αρχές του χρόνου σταματά, λόγω κόστους, τα δρομολόγια το πλοίο «Πανόραμα», ενώ το δεύτερο πλοίο που χρησιμοποιείται στη συγκεκριμένη γραμμή «Evia Star» έχει σταματήσει λόγω επισκευών.

Με Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή, ζητά από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα, ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα η δρομολόγηση των πλοίων στη γραμμή, τονίζοντας παράλληλα ότι «η διακοπή της σύνδεσης αποδεικνύει ότι το κέρδος των ναυτιλιακών εταιρειών μπαίνει πάνω από τις ανάγκες μιας περιοχής».

Σύμφωνα με την Ερώτηση, πρόκειται για ένα πρόβλημα που ανακυκλώνεται και σημειώνεται ότι «παρά τις φοροαπαλλαγές, τις ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών, τις κρατικές επιδοτήσεις και τα ακριβά εισιτήρια, οι εφοπλιστές "τα θέλουν όλα δικά τους" και με κριτήριο το κέρδος σταματούν τη δρομολόγηση των πλοίων με βαριές συνέπειες για τους κατοίκους της περιοχής. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση μέσω Μαρμαρίου είναι αναγκαία. Εξυπηρετεί δεκάδες επαγγελματίες της περιοχής που διακινούν τα εμπορεύματά τους στην Αθήνα, εξυπηρετεί τις διακομιδές ασθενών από το νοσοκομείο Καρύστου στην Αθήνα, ενώ είναι πάρα πολλοί κάτοικοι που μεταβαίνουν στην Αθήνα για γιατρούς οι άλλες υποχρεώσεις. Ακόμη και τα δείγματα για covid τεστ στέλνονται στην Αθήνα για ανάλυση μέσω αυτής της γραμμής».

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «στην πράξη αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά ότι, όταν βασικό κριτήριο είναι το κέρδος ναυτιλιακών εταιρειών, μπαίνουν στην άκρη ανάγκες μιας περιοχής» και προσδιορίζοντας ότι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες, ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, για να εξασφαλιστεί άμεσα η δρομολόγηση των πλοίων στη συγκεκριμένη γραμμή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ