Τετάρτη 6 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ - ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλει ξυλοδαρμό εργαζόμενου σε πρακτορείο ταχυμεταφορών

Ξυλοδαρμό εργαζόμενου από υπεύθυνο πρακτορείου (franchise) της «Γενικής Ταχυδρομικής» στα Γλυκά Νερά καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη λήξη της βάρδιας του εργαζόμενου, τη Δευτέρα 4/1, με αιτία το ότι λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών κατάφερε να παραδώσει 70 δέματα, αντί για 160 που του είχε ορίσει ως στόχο η εργοδοσία.

«Οι εργοδότες με τις πλάτες της κυβέρνησης έχουν αποθρασυνθεί τελείως», καταγγέλλει το κλαδικό Συνδικάτο. «Η εργοδοτική αυθαιρεσία που βιώνουμε όλο το τελευταίο διάστημα, που ξεκινάει από τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας και προστασίας της υγείας μας που δεν παίρνονται, συνεχίζεται με τις 10 και 12 ώρες δουλειάς και τελειώνει με 6ήμερη και 7ήμερη δουλειά μες στη βδομάδα, με την πίεση προς τους εργαζόμενους για να βγει η δουλειά να χτυπάει κόκκινο, πήρε τη μορφή του ξυλοδαρμού του συναδέλφου μας».

Το Συνδικάτο καλεί «κάθε συνάδελφο να καταγγείλει τέτοια περιστατικά, να δίνουμε απάντηση με τον αγώνα μας (...). Χαιρετίζουμε την παλικαρίσια στάση του συναδέλφου, που δεν φοβήθηκε και κατήγγειλε το περιστατικό. Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου και επιχειρησιακά σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη και στήριξή τους στον συνάδελφό μας, να καταδικάσουν το γεγονός. Η μητρική εταιρεία να αναλάβει τώρα την ευθύνη για τις αυθαιρεσίες και τον ξυλοδαρμό του εργαζόμενου. Τις ευθύνες της να αναλάβει και η κυβέρνηση».

Και καταλήγει: «Η καλύτερη απάντηση σε αυτήν την κατάσταση είναι η οργάνωση στο Συνδικάτο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ