Πέμπτη 14 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Πρόστιμα και προσπάθεια τρομοκράτησης εργαζομένων που συμμετείχαν σε κινητοποίηση

Διαμαρτυρία σήμερα από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατ. Αττικής

Μετά την εργοδοσία, τη σκυτάλη στην επίθεση και την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων πήρε η αστυνομία (φωτ. από την παρέμβαση της περασμένης Πέμπτης)
Μετά την εργοδοσία, τη σκυτάλη στην επίθεση και την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων πήρε η αστυνομία (φωτ. από την παρέμβαση της περασμένης Πέμπτης)
Την προσπάθεια τρομοκράτησης και την επιβολή προστίμων σε μέλη Σωματείων της δύναμής του, που συμμετείχαν σε παρέμβαση - διαμαρτυρία ενάντια στον ξυλοδαρμό εργαζόμενου από την εργοδοσία στο πρακτορείο της «Γενικής Ταχυδρομικής» στα Γλυκά Νερά, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής.

Δίνοντας άμεση απάντηση, οργανώνει σήμερα Πέμπτη, στις 10.30 π.μ., παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Συγκεκριμένα, το Εργατικό Κέντρο μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ) προχώρησαν την περασμένη Πέμπτη σε παρέμβαση στο κατάστημα της εταιρείας, όπου πρόσφατα εργαζόμενος δέχτηκε από την εργοδοσία επίθεση που οδήγησε στον τραυματισμό του, επειδή δεν πρόλαβε να παραδώσει το σύνολο των δεμάτων που του είχαν ανατεθεί. Τη σκυτάλη της τρομοκρατίας έσπευσαν να παραλάβουν από την εργοδοσία οι δυνάμεις της αστυνομίας, που μετά το τέλος της παρέμβασης επέβαλαν πρόστιμα σε δύο εργαζόμενους για... «άσκοπη μετακίνηση»!

Μετά το τέλος της παρέμβασης αστυνομικοί της ομάδας «ΔΙΑΣ», όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο, «στοχοποίησαν σχεδιασμένα δύο συναδέλφους 20 χρονών, τους παρακολούθησαν και καθώς κατευθύνονταν για να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητό τους, τους σταμάτησαν». Στη συνέχεια, τους απείλησαν με επιβολή προστίμου, τους απαγόρευσαν να κάνουν οποιαδήποτε κλήση και τους ζήτησαν να ανοίξουν τις τσάντες τους «για να δουν αν έχουν κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο, ακόμα κι όπλο!». Τελικά, αφού τους επιτέθηκαν λεκτικά και τους ζήτησαν το λόγο για το «τι δουλειά» είχαν εκεί, τους επέβαλαν πρόστιμο για «άσκοπη μετακίνηση». Ο ένας από τους δύο συνδικαλιστές είναι παράλληλα και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ενώ και οι δύο εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Το Εργατικό Κέντρο υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι αστυνομικές δυνάμεις περίμεναν να τελειώσει η παρέμβαση των συνδικάτων, που έγινε με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων, για να «τιμωρήσουν» τους συνδικαλιστές. Επίσης, καταγγέλλει ότι μετά την πρώτη ομάδα «ΔΙΑΣ» στο σημείο έφτασαν αμέσως «άλλες δύο ομάδες και άλλα δύο περιπολικά». Η οργάνωση της παραπάνω ...επιχείρησης «δείχνει περίτρανα τον σχεδιασμό από τις αστυνομικές δυνάμεις να απομονώσουν, να τρομοκρατήσουν και να επιβάλουν τελικά πρόστιμο, θέλοντας ξεκάθαρα να χτυπήσουν τη συνδικαλιστική δράση των συναδέλφων και την αλληλεγγύη που έδειξαν στον εργαζόμενο που ξυλοκοπήθηκε από την εργοδοσία», τονίζει.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «να τοποθετηθεί ξεκάθαρα αν έχει απαγορεύσει τη συνδικαλιστική δράση», ενώ διεκδικεί να ακυρωθούν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org