Τετάρτη 6 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Συμβολική κινητοποίηση με τρακτέρ από Αγροτικούς Συλλόγους

Η νέα κακοκαιρία έφερε ξανά στην επιφάνεια τα μεγάλα προβλήματα

Από την κινητοποίηση στον κόμβο της Ιτέας
Από την κινητοποίηση στον κόμβο της Ιτέας
Σε συμβολική αγωνιστική δράση προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας Αγροτικοί Σύλλογοι από την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Φύλλου, που συσπειρώνονται στην Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Αψηφώντας τον βροχερό καιρό, οι αγρότες έβγαλαν έναν συμβολικό αριθμό τρακτέρ στον κόμβο της Ιτέας και ανάρτησαν πανό. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων.

Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας βρέθηκαν οι διεκδικήσεις για: Αμεση απονομή των αποζημιώσεων στο 100% των ζημιών, διαγραφή τόκων, ληξιπρόθεσμων οφειλών και πάγωμα των χρεών μέχρι την αποκατάσταση του εισοδήματός τους. Υλοποίηση των αντιπλημμυρικών - αντιδιαβρωτικών έργων, αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών των ΤΟΕΒ, καθώς απειλείται η επόμενη αρδευτική περίοδος. Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές. Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα, που να ανταποκρίνονται στο κόστος και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας.

Νέες καταστροφές στις καλλιέργειες που παραμένουν αθωράκιστες

Η κακοκαιρία των τελευταίων 24ώρων έφερε στην επιφάνεια τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται κάθε φορά μετά από μια έντονη βροχόπτωση, επειδή απουσιάζει ένας συνολικός σχεδιασμός υλοποίησης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και διαχείρισης των υδάτων στο νομό Καρδίτσας, αλλά και γενικότερα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ούτε τα κατεστραμμένα από τον «Ιανό» αναχώματα δεν έχουν επιδιορθωθεί.

Με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Λεονταρίου επισημαίνει πως στην Κοινότητα Λεονταρίου του δήμου Σοφάδων, που μόνο το 2020 πλημμύρισε 4 φορές, χωρίς τον «Ιανό», τη Δευτέρα παρατηρήθηκαν ξανά τα ίδια πλημμυρικά φαινόμενα στα χωράφια της περιοχής Κακάρα Ρέμα, με αποτέλεσμα να καταστέφονται καλλιέργειες και να πλημμυρίζουν χιλιάδες στρέμματα.

Αλλωστε, δεν έχει περάσει ούτε μήνας από την Ερώτηση που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας προς την περιφερειακή αρχή, καλώντας την να προχωρήσει άμεσα στα έργα αποκατάστασης καταστροφών και καθαρισμού στους ποταμούς Καλέντζη, Ιταλικού και Ενιππέα στην περιοχή του δήμου Παλαμά.

Στα χωριά της Καρδίτσας που υπέστησαν ζημιές από τις χτεσινές βροχοπτώσεις περιόδευσε χτες ο Κώστας Τζέλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, αναδεικνύοντας την ανάγκη οι βιοπαλαιστές αγρότες να αντιπαλέψουν οργανωμένα, μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους και την Ομοσπονδία, την πολιτική που τους οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Αγροτικών Συλλόγων και συσκέψεις, με προοπτική τη συνέχιση των πολύμορφων κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ