Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ταξιδεύοντας στον κόσμο τα Χριστούγεννα»

Πώς τραγουδούν τα Χριστούγεννα οι άνθρωποι στον κόσμο; Αραγε τι μελωδίες, τι ρυθμοί, τι χρώμα συνοδεύουν τους στίχους των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών στην Αμερική, στην Ευρώπη, στην Ασία, στην Αφρική και την Ωκεανία;

Με όχημα την ιστορία του ταξιδιού του Ταχάρ, του οδηγού μας σε αυτήν τη μελωδική περιπλάνηση, οι χριστουγεννιάτικες μουσικές από χώρες μακρινές και κοντινές μπαίνουν σε σειρά, καταργούν τα σύνορα, στήνουν τον δικό τους χορό, ντύνονται με χρωματιστές εικόνες και συνοδεύονται από γεύσεις γεμάτες νοστιμιά! Η συνέχεια επί σκηνής Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στην παράσταση «Ταξιδεύοντας στον κόσμο τα Χριστούγεννα» με συνεπιβάτες την σκηνοθέτιδα Σεσίλ Μικρούτσικου, τους τραγουδιστές Θεοδώρα Μπάκα και Γιάννη Καλύβα, τον αφηγητή Μάκη Παπαδημητρίου, τους μουσικούς της Καμεράτας - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και τον μαέστρο Νίκο Τσούχλο. Μαζί τους η Εύη Γεροκώστα, που έγραψε το παραμυθένιο κείμενο της παράστασης, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, που ενορχήστρωσε τη μουσική και έχτισε τις μουσικές γέφυρες, και ο Τάσος Παλαιορούτας, ο δημιουργός των μαγικών φωτισμών που θα μας μεταφέρουν νοερά από ήπειρο σε ήπειρο.

Η υπέροχη μουσική περιπέτεια αρχίζει το Σάββατο 26 Δεκέμβρη στις 6 το απόγευμα και θα μεταδοθεί σε live streaming από το site του Μεγάρου και από τη σελίδα στο Facebook.

Θα ακουστούν χριστουγεννιάτικες μελωδίες από: Ελλάδα, Ουκρανία, Ταϊλάνδη, Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ, Πουέρτο Ρίκο, Νιγηρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία και Ιταλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ