Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διαβήματα διαμαρτυρίας ενάντια στην προσπάθεια απαγόρευσης του ΚΚ Πολωνίας

Από παλιότερη παράσταση διαμαρτυρίας στην πολωνική πρεσβεία
Από παλιότερη παράσταση διαμαρτυρίας στην πολωνική πρεσβεία
Διαβήματα διαμαρτυρίας ενάντια στη νέα επιχείρηση απαγόρευσης του ΚΚ Πολωνίας, κατόπιν αιτήματος του γενικού εισαγγελέα/υπουργού Δικαιοσύνης της πολωνικής κυβέρνησης, επέδωσε σήμερα το ΚΚΕ στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα και στην πρεσβεία της Πολωνίας στην Αθήνα.

Στο διάβημα που επέδωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνεται: «Είναι απαράδεκτη η επιχείρηση απαγόρευσης του ΚΚ Πολωνίας από την πολωνική κυβέρνηση όπως και η μεθοδευμένη διαστρέβλωση της Ιστορίας. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της ΕΕ, καθώς η εξίσωση των φασιστών - ναζιστών του χτες και του σήμερα με εκείνους που πολέμησαν το ναζισμό αποτελεί ευρωενωσιακή κατεύθυνση καταγεγραμμένη σε αντικομμουνιστικά ψηφίσματα και διακηρύξεις. Πρόκειται για στάση που αποθρασύνει τη δράση των φασιστικών - ναζιστικών εγκληματικών μορφωμάτων».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, επιδίδοντας το κείμενο του διαβήματος στον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Πολωνίας, Tomasz Wisniewski, μετέφερε την έντονη διαμαρτυρία του ΚΚΕ και την καταδίκη της νέας επιχείρησης απαγόρευσης του ΚΚ Πολωνίας.

Αναφέρεται στο κείμενο του διαβήματος: «Πρόκειται για άλλη μία απαράδεκτη επιχείρηση παρεμπόδισης της συμμετοχής των κομμουνιστών στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας, μετά τις διώξεις που επιχειρήθηκε να ασκηθούν ενάντια στην εφημερίδα του Κόμματος, "Μπρζασκ", και σε μέλη της Συντακτικής Επιτροπής την προηγούμενη περίοδο.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν, και το ΚΚ Πολωνίας καλείται να τις αντιμετωπίσει στο δικαστήριο σήμερα (σ.σ. χτες) 21/12/2020, στηρίζονται στο απαράδεκτο νομοθετικό πλαίσιο της Πολωνίας που ανιστόρητα εξισώνει το σοσιαλισμό - κομμουνισμό με το τέρας του φασισμού. Επικαλούμενες το καταστατικό του ΚΚ Πολωνίας κάνουν λόγο για προσπάθεια επιβολής "ολοκληρωτικών και κομμουνιστικών μεθόδων" παρά το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια το κατηγορητήριο κατέρρευσε και το ΚΚ Πολωνίας απαλλάχθηκε στο δικαστήριο».

Ο ευρωβουλευτής επισήμανε επίσης ότι «η συνέχιση της επιχείρησης ποινικοποίησης της δράσης των κομμουνιστών στη χώρα, των κομμουνιστικών συμβόλων και της κομμουνιστικής ιδεολογίας αποτελεί δείγμα αδυναμίας και φόβου της αστικής κυβέρνησης της Πολωνίας. Παρά τις απαγορεύσεις, τις διώξεις και τη συκοφαντία η σύγκριση της σημερινής καπιταλιστικής βαρβαρότητας με τα πρωτόγνωρα κοινωνικά δικαιώματα που απολάμβανε ο λαός στη ΛΔ Πολωνίας είναι εξόφθαλμη».

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει και θα εντείνει τη δράση του απαιτώντας να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις ενάντια στο ΚΚ Πολωνίας και να δοθούν εγγυήσεις για την ανεμπόδιστη συμμετοχή του στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ