Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Απειλές στη Ρωσία με κατηγορίες για κυβερνοεπίθεση

Αλλη μια υπόθεση κυβερνοεπίθεσης έρχεται στο προσκήνιο στις ΗΠΑ, με τις κατηγορίες προς τη Ρωσία να επαναλαμβάνονται χωρίς και να μπορούν να αποδειχτούν. Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής είπε ότι ήταν μια επιχείρηση σε μεγάλη κλίμακα, με τη χρήση λογισμικού, για την «είσοδο σε συστήματα της αμερικανικής κυβέρνησης».

Η Ρωσία έχει διαψεύσει κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση αυτή. «Η Ρωσία δεν πραγματοποιεί επιθετικές επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο», σημείωσε σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.

Ο Ρεπουμπλικανός Μάρκο Ρούμπιο, πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, έκανε λόγο για «μια σοβαρή απειλή για το ομοσπονδιακό κράτος, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις κρίσιμες υποδομές και τον ιδιωτικό τομέα». Η «Microsoft» ανακοίνωσε την Πέμπτη το βράδυ ότι ενημέρωσε περισσότερους από 40 πελάτες σε ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες που επλήγησαν από το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε από τους κυβερνο-πειρατές, το οποίο θα μπορούσε να τους επιτρέψει ανεμπόδιστη πρόσβαση στα δίκτυα των θυμάτων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ανταμ Σιφ, από το Δημοκρατικό Κόμμα, θεωρεί ότι υπεύθυνη για την κυβερνοεπίθεση είναι η ρωσική κυβέρνηση και προειδοποίησε ότι η απόπειρα του απερχόμενου Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να την υποβαθμίσει συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Επίσης, ο Ρον Κλέιν, προσωπάρχης του Λευκού Οίκου του επερχόμενου Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι η απάντηση της νέας κυβέρνησης θα είναι, «πέρα από κυρώσεις, μέτρα περιορισμού της ικανότητας ξένων παραγόντων να πραγματοποιούν αυτές τις επιθέσεις». Επίσης, διαρρέεται ότι εκτός από οικονομικές κυρώσεις εξετάζονται και αντίποινα με αντίστοιχες κυβερνοεπιθέσεις σε ρωσικές υποδομές.

  • Ο σοσιαλδημοκράτης Μεξικανός Πρόεδρος, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, σε τηλεφωνική συνομιλία την Κυριακή με τον εκλεγμένο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εμφανίστηκε αισιόδοξος για μια ευρεία συνεργασία υποτίθεται για την ευημερία των λαών. Ο Ομπραδόρ τα ίδια έλεγε και με τον Τραμπ και την υπογραφή της συμφωνίας «ελεύθερου εμπορίου» που έχουν καταγγείλει οι λαϊκές οργανώσεις στο Μεξικό.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ