Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2020 - Κυριακή 20 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΔΔΗΕ
Σχεδιάζει χιλιάδες διακοπές ρεύματος μέχρι τέλος του χρόνου!

Κινητοποιήσεις σωματείων και φορέων πραγματοποιήθηκαν σε Χαϊδάρι και Αιγάλεω

«Μέχρι τέλος του χρόνου θα πραγματοποιηθούν 7.000 διακοπές ρεύματος στην Αττική, εκ των οποίων οι 1.700 στη Δυτική Αθήνα»: Αυτή ήταν η ενημέρωση εκπροσώπου του ΔΕΔΔΗΕ σε αντιπροσωπεία σωματείων και μαζικών φορέων που την Παρασκευή πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της επιχείρησης στο Χαϊδάρι, ενάντια στις αποκοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά.

Το τελευταίο διάστημα γίνονται καθημερινά αποκοπές ρεύματος για χρέη σε σπίτια λαϊκών οικογενειών στη Δυτική Αθήνα, και η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια αντίστοιχης παρέμβασης από σωματεία στο Αιγάλεω.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας, μαζί με εκπροσώπους σωματείων και μαζικών φορέων του Αιγάλεω, του Χαϊδαρίου και της Αγίας Βαρβάρας, συμμετείχε και αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τον Μιχάλη Σελέκο. Εκεί ενημερώθηκαν ότι παραμονές του νέου χρόνου χιλιάδες οικογένειες θα βυθιστούν στο σκοτάδι.

Η αντιπροσωπεία των σωματείων και των μαζικών φορέων απαίτησε να σταματήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες διακοπής ηλεκτροδότησης, για να μη μείνει καμία οικογένεια χωρίς ρεύμα. Ταυτόχρονα δήλωσαν κατηγορηματικά ότι θα πραγματοποιηθούν και νέες παρεμβάσεις τις επόμενες μέρες, αν συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη πρακτική από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Κατά την έξοδό της η αντιπροσωπεία κάλεσε τα σωματεία και τους φορείς που συμμετείχαν να ενημερώσουν τα μέλη τους να είναι σε επαγρύπνηση, να πάρουν και νέες πρωτοβουλίες καταγγελίας και δράσης για να αποτρέψουν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Η σοβαρή αυτή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στα μεγάλα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών, των εργαζομένων της περιοχής, οι οποίοι στενάζουν αυτό το διάστημα από την ανεργία, τις απολύσεις, παραμένουν για μήνες απλήρωτοι ή ζουν με τα πενιχρά επιδόματα που δίνει η κυβέρνηση.

Πρόκειται για μια κατάσταση που αναμένεται να επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα, κάτι που ανέδειξε και το ΚΚΕ με κοινοβουλευτική του Ερώτηση στα αρμόδια υπουργεία, απαιτώντας άμεσα μέτρα ανακούφισης και να μην κόβεται το ρεύμα σε λαϊκά νοικοκυριά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ