Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2020 - Κυριακή 20 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
Στην Τουρκία ο πρωθυπουργός του Ιράκ

Αγκυρα και Βαγδάτη συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους κατά των τρομοκρατών και για τη σταθερότητα στην περιοχή, ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιρακινό πρωθυπουργό, Μουσταφά αλ-Καντίμι, στην τουρκική πρωτεύουσα, την Πέμπτη.

Ο Ερντογάν μίλησε για «κοινούς εχθρούς» (ISIS, PKK και FETO) που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες, καταδικάζοντας τη δράση «αποσχιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων» και σημείωσε ως βασική προτεραιότητα της χώρας του την υπεράσπιση της πολιτικής ενότητας, της εδαφικής ακεραιότητας, της ασφάλειας αλλά και την ανοικοδόμηση του Ιράκ. Οσον αφορά τη διμερή οικονομική συνεργασία, στάθηκε ιδιαίτερα στις μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας στην Ενέργεια, ζητώντας άμεση επιδιόρθωση και επαναλειτουργία του αγωγού πετρελαίου Κιρκούκ - Τσεϊχάν, ώστε να αξιοποιηθεί για την εξαγωγή πολύ περισσότερων από πριν ποσοτήτων στις διεθνείς αγορές.

Από την πλευρά του, ο Καντίμι δήλωσε - σύμφωνα με τη «Χουριέτ» - ότι το Ιράκ δεν θα ανεχτεί κανένα σχηματισμό που αποτελεί απειλή για την Τουρκία. Πρόσθεσε ότι η Βαγδάτη θέλει να οικοδομήσει καλές σχέσεις με όλους τους γείτονές της και ειδικά με την Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ