Να διώξει όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα επιχειρεί τους τελευταίους μήνες η διοίκηση του ΟΤΕ, χρησιμοποιώντας εκβιασμούς, απειλές και φτάνοντας να εργαλειοποιεί και την πειθαρχική διαδικασία, καταγγέλλει η ΕΣΚ ΟΤΕ.
Η εργοδοσία, σημειώνει η ΕΣΚ, «έχει προχωρήσει σε ένα πογκρόμ εναντίον συναδέλφων σε καταστήματα, τους οποίους παραπέμπει στο Πειθαρχικό κατηγορώντας τους για κλοπή, με αφορμή τη διαχείριση των demo συσκευών κινητών τηλεφώνων που έχουν στα καταστήματα. Χωρίς να υπάρχει πουθενά η διαδικασία διαχείρισης αυτών των συσκευών, κατηγορεί τους εργαζόμενους με στοιχεία που είναι το λιγότερο προβληματικά».
Η ΕΣΚ απαιτεί να παρθούν πίσω οι απολύσεις που έχουν γίνει, να σταματήσει οποιαδήποτε διαδικασία πειθαρχικής δίωξης, να ανατεθεί στην υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου να βγάλει σχετικό πόρισμα, να προσδιοριστεί άμεσα η διαδικασία διαχείρισης των demo συσκευών.