Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΑΜΟΣ
Στο δρόμο δουλεύουν οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ

Τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στο τοπικό υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, μετά τις ζημιές που υπέστη το κτίριο όπου λειτουργούσε στον πρόσφατο σεισμό, καταγγέλλουν ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΛΤΑ και το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Το κτίριο, στο οποίο στεγαζόταν, έναντι ενοικίου, το υποκατάστημα, υπέστη ζημιές στο σεισμό της 30ής Οκτώβρη, με αποτέλεσμα να είναι πλέον ακατάλληλο. «Παρότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες μετεγκατάστασης σε κτίριο που προέκυψε από διαγωνισμό, εν τούτοις ακόμα δεν έχει λυθεί το πρόβλημα», καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο. Ετσι, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι κάτοικοι που χρειάζονται τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με απαράδεκτες συνθήκες, που δημιουργούν κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία τους.

Οπως περιγράφει ο Σύλλογος, οι εργαζόμενοι δουλεύουν στον δρόμο, με δύο φορτηγά και ένα τροχοταχυδρομείο, που έφτασαν στο νησί για το σκοπό αυτό, που δεν προφυλάσσουν ούτε τους ίδιους ούτε τους πελάτες από το κρύο και τη βροχή. Αναπόφευκτα δημιουργούνται συνθήκες συνωστισμού, ενώ δεν μπορεί να τηρηθεί ούτε το στοιχειώδες μέτρο του πλυσίματος των χεριών.

Το Εργατικό Κέντρο συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους και απαιτεί άμεση μεταφορά των ΕΛΤΑ «σε κτίριο που πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την υγιεινή και ασφάλεια εργαζομένων και πελατών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ