Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από συνδικάτα και φορείς

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στις οικογένειες που έχουν ανάγκη αναλαμβάνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς. Με ανακοινώσεις και καλέσματα, συνδικάτα και φορείς που πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης για μέτρα πραγματικής στήριξης των εργαζομένων και του λαού, απευθύνονται ταυτόχρονα στα μέλη τους και συνολικά στους εργαζόμενους με σκοπό να συγκεντρώσουν είδη διατροφής, πρώτης ανάγκης αλλά και παιχνίδια, τα οποία θα διανείμουν σε εργαζόμενους που έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά και εισόδημα. Παράλληλα, στέλνουν μήνυμα ενίσχυσης του αγώνα ώστε καμία οικογένεια να μη μείνει χωρίς τα απαραίτητα, να μη βρεθεί μόνη της απέναντι στην απειλή του πλειστηριασμού και της διακοπής της ηλεκτροδότησης.

  • Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, μετά τη μέρα αλληλεγγύης που οργάνωσε το περασμένο Σάββατο, συνεχίζει τη συγκέντρωση βοήθειας και καλεί το λαό και τους μαζικούς φορείς να συμβάλουν από το υστέρημά τους σε αυτήν την προσπάθεια.
  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας οργανώνει την αλληλεγγύη στους οικοδόμους που έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά και εισόδημα, συγκεντρώνοντας είδη διατροφής και παιχνίδια καθημερινά στα κεντρικά γραφεία του στην Αθήνα (8 π.μ. - 3 μ.μ. και 6 μ.μ. - 8.30 μ.μ.) και στα κατά τόπους παραρτήματα (6 μ.μ. - 8.30 μ.μ.).
  • Στο Περιστέρι, σωματεία και φορείς συγκεντρώνουν σχετικά είδη μέχρι αύριο Σάββατο (10 π.μ. - 12 μ. και 5 μ.μ. - 8 μ.μ.) στο παράρτημα Περιστερίου του Συνδικάτου Οικοδόμων (Θεοφράστου και 40 Εκκλησιών 20).
  • Στο Γαλάτσι, φορείς της περιοχής συγκεντρώνουν τρόφιμα, παιχνίδια και άλλα είδη μέχρι σήμερα Παρασκευή (6 μ.μ. έως 8 μ.μ.) στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας (Αρτέμιδος 8, Παλιό Τέρμα).
  • Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ συγκεντρώνει έως την Τρίτη 22 Δεκέμβρη, στο γραφείο του, είδη προσωπικής υγιεινής, παιχνίδια και σοκολάτες για τα παιδιά, τρόφιμα μακράς διαρκείας, που θα διανεμηθούν σε οικογένειες στις περιοχές της Σάμου και της Χερσονήσου που έχουν πληγεί από τον πρόσφατο σεισμό και τις πλημμύρες αντίστοιχα, καθώς και σε οικογένειες προσφύγων που διαμένουν στο Ηράκλειο.
  • Το Εργατικό Κέντρο Αρτας καλεί σε συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας και παιδικών παιχνιδιών. Θα γίνει στα γραφεία του στις 21, 22 και 23 Δεκέμβρη (9 π.μ. - 1 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 μ.μ.).
  • Στη Σάμο, το Εργατικό Κέντρο, σωματεία και φορείς έχουν συγκροτήσει Επιτροπή Αλληλεγγύης, συγκεντρώνουν και διανέμουν βοήθεια καθημερινά (9 π.μ. έως 1 μ.μ.) στο Εργατικό Κέντρο Σάμου (τηλ. 22730.27.561) και στο Καρλόβασι κατόπιν συνεννόησης.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ