Κινητοποιήσεις την Τρίτη 22/12 στο υπουργείο Εργασίας και στο Θριάσιο Νοσοκομείο
φωτ. αρχείου |
Νωρίτερα την ίδια μέρα, θα συμμετέχουν σε κινητοποίηση που οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων του Θριάσιου Νοσοκομείου, στις 12 μ. στην πύλη του νοσοκομείου.
Τα σωματεία που έχουν αναλάβει την κοινή πρωτοβουλία είναι: Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής - Παράρτημα Θριασίου, Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ασπροπύργου - Ελευσίνας - Μάνδρας. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου, κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια, Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Νόμου Αττικής και Νήσων, Πανελλήνια Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιων και Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία Αττικής.
Στην ανακοίνωση - κάλεσμά τους αναδεικνύουν τις καταγγελίες που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στους μεγάλους χώρους δουλειάς κάνουν, που δείχνουν ότι «οισυνθήκες εργασίας σε πολλούς χώρους εργασίας παραμένουν ίδιες, σαν να μην υπάρχει επιδημία. Στις περισσότερες επιχειρήσεις δεν γίνονται τεστ. Σε άλλες εργαζόμαστε χωρίς μάσκα και αντισηπτικά ο ένας πάνω στον άλλο. Ακόμα και εκεί που παίρνουν κάποια στοιχειώδη μέτρα δεν είναι ολοκληρωμένα, δεν αφορούν το σύνολο των εργαζομένων, εργολαβικούς και μετανάστες.
Στους χώρους δουλειάς αποκρύπτουν τα κρούσματα, ενώ το κράτος δεν κάνει ελέγχους έχοντας υποστελεχωμένους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, δεν δημοσιοποιεί τον αριθμό κρουσμάτων που υπάρχουν στις επιχειρήσεις».
Ο πραγματικός ένοχος εξάπλωσης της πανδημίας «δεν είναι άλλος από την ανάγκη συνέχισης κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων. Δεν λογαριάζουν μέτρα προστασίας της υγείας για να συνεχίζουν να μας ξεζουμίζουν, παίζουν κορόνα γράμματα τη ζωή μας», αναφέρουν τα σωματεία και απαιτούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας: Παροχή μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας. Να στελεχωθούν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους και να διενεργηθούν έλεγχοι σε όλους τους χώρους εργασίας. Πραγματοποίηση τώρα δωρεάν τεστ στους χώρους εργασίας και ταυτόχρονα στους δήμους της Δυτικής Αττικής. Ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά, με πύκνωση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και ελέγχους στα πούλμαν των εταιρειών. Ουσιαστική ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του Θριάσιου Νοσοκομείου με τη στελέχωσή τους από το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό. Να γίνει πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.