Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΤΗΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παρέμβαση για την ανάκληση καταχρηστικής απόλυσης

Καταχρηστική απόλυση εργαζόμενου στην «iCall Services», εταιρεία παροχής τηλεφωνικής υποστήριξης, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Θεσσαλονίκης και ζητά την άμεση ανάκλησή της. Η απόλυση έγινε με πρόσχημα τη «χαμηλή παραγωγικότητα», η πραγματική αιτία όμως είναι η αστάθεια του οικιακού δικτύου ίντερνετ, καθώς ο εργαζόμενος δούλευε σε καθεστώς τηλεργασίας και οδηγούνταν εκτός συστήματος ανά διαστήματα, για τα οποία κατηγορήθηκε για αδράνεια, ενώ προσπαθούσε να επανασυνδεθεί.

Το Σωματείο καταγγέλλει ότι διαχρονικά στην εταιρεία «η κατάσταση για τους εργαζόμενους ήταν πιεστική. Πλέον όμως, και με καταλύτη την εκδήλωση της πανδημίας, η κατάσταση στην εταιρεία έχει εκτροχιαστεί», «με συστηματικά απλήρωτες υπερωρίες, με πρόσχημα τη λεγόμενη "αναπλήρωση", με μισθούς "πείνας" και με απουσία μέτρων προστασίας της υγείας».

Καλεί τη διοίκηση της εταιρείας να ανακαλέσει την απόλυση και απαιτεί: Να σταματήσει το τροπάρι των απλήρωτων υπερωριών και αναγκαστικών «αναπληρώσεων», καθώς ο ανενεργός χρόνος εργασίας εξαιτίας κακής σύνδεσης δεν είναι ευθύνη των εργαζομένων. Σε όσους εργαζόμενους χρειάζεται να δουλέψουν από το σπίτι, να παρέχεται ο απαραίτητος εξοπλισμός από την εταιρεία (pc, σύνδεση, καρέκλα, γραφείο). Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η τηλεργασία ο εργαζόμενος να μπορεί να απασχοληθεί από το χώρο της εταιρείας, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ